Şeful Serviciului Permise Auto Botoşani cere control medical anual pentru şoferii de peste 60 de ani

Danut Ciubotaru, sef Serviciu Permise
Danut Ciubotaru, sef Serviciu Permise

Conducerea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Auto Botoşani a propus autorităţilor centrale ca şoferii cu vârsta de peste 60 de ani să meargă anual la control medical. Dănuţ Ciubotaru, şeful SPCRPCIA Botoşani, a declarat că printre posesorii permiselor de conducere cu vârsta de peste 60 de ani ar putea fi şi persoane bolnave, drept pentru care se impune un schimbarea fişei medicale anual.  

La ora actuală, noi suntem într-un vid legislativ. O persoană care are permis de conducere valabil în termenul administrativ, vine şi îl preschimbăm fără probleme, chiar dacă are probleme medicale. Poate să aibă şi 80 de ani. Noi nu avem ce face, trebuie să dăm curs preschimbării permisului de conducere. După zece ani la fel dacă vine, însă sperăm modificarea legislaţiei şi ca anual cei care au peste 60 de ani să facă fişă medicală„, a spus Dănuţ Ciubotaru.

Potrivit datelor furnizate de Serviciul de Permise  auto, din 90.799 posesori de permise auto, un număr de 19.127  au vârsta între 51 şi 70 ani şi 2399 sunt conducători auto cu vârste mai mari de 71 de ani.

One thought on “Şeful Serviciului Permise Auto Botoşani cere control medical anual pentru şoferii de peste 60 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *