„Vacanţă în siguranţă!”, campanie derulată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă

isu campanieBotoşănenii care şi-au făcut, vineri, cumpărăturile la supermarketurile din municipiul reşedinţă de judeţ au fost învăţaţi de pompieri cum să prevină producerea unor incendii atunci când îşi petrec timpul liber la iarbă verde. Acţiunea face parte din campania de informare “Vacanţă în siguranţă!”, iniţiată de Ministerul Administraţiei şi Internelor, derulată la nivelul întregii ţări de către toate structurile.       

Scopul acţiunii este de conştientizare a cetăţenilor asupra riscurilor la care se expun atunci când nu respectă măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor, atât în propriile gospodării, cât şi la iarbă verde.       

Sute de pliante şi afişe cu recomandări pentru prevenirea evenimentelor care le-ar putea afecta petrecerile în aer liber au fost distribuite botoşănenilor de către inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani. Totodată, li s-a explicat şi cum să se comporte în cazul producerii unor incendii de vegetaţie uscată sau de pădure. Activităţile de informare şi conştientizare a botoşănenilor cu privire la consecinţele nerespectării măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor continuă. 

Sursa: comunicat ISU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *