Mii de participanţi la prima seară a Festivalului Verii

festivalul verii 2012 Mii de oameni au participat, joi seară, la manifestările din debutul Festivalului Verii „Summer Fest” organizate la Botoşani. Fie că au asistat la spectacolele de muzică şi dansuri populare de pe scena mare a festivalului sau la spectacolul de teatrul susţinut, pe scena mică, de trupa Teatrului Mihai Eminescu, fie că au stat la terasele de pe Pietonalul Unirii şi de pe Bulevardul Mihai Eminescu, fie că s-au plimbat, oamenii au acceptat invitaţia de a ieşi din casă cu prilejul Festivalului Verii.

festivalul verii 2012 Deşi micii şi berea s-au vândut bine, atracţia serii a fost, evident, spectacolul de muzică populară susţinut atât de Orchestra Rapsozii Botoşanilor, cu soliştii Sofia Vicoveanca, Dan Dobos, Cornelia Ciobanu sau Petronela Rusu, dar şi ansamblurile „Datina” (condus de Constantin Lupu), Mărgineanca (condus de Valentin Rău) sau „Cordăreanca” de la Cordăreni.

Venim cu un spectacol nou, care, în mod sigur va face plăcere să fie urmărit„, a afirmat dirijorul Ioan Cobâlă.

Printre spectactori s-au aflat şi probabil sute de „stranieri” ajunşi în vacanţă în luna august.

festivalul verii 2012 Venim după câţiva ani acasă şi ne place. Ne place muzica populară şi atmosfera de aici„, a spus unul dintre ei.

Şi „Ursul” lui Cehov, pus în scenă pe Pietonalul Unirii a atras zeci de spectatori, ceea ce l-a făcut pe directorul teatrului Mihai Eminescu să susţină că astfel de spectacole trebuie puse în scenă în spaţii publice deschise nu doar o dată pe an, cu ocazia unor festivaluri, ci mai des.

festivalul verii 2012 Pe toată durata festivalului, primarul Ovidiu Portariuc şi viceprimarul Cosmin Andrei a stat printre oameni, fie pe terasă, la o bere, fie printre spectatori, fie a urcat pe scenă pentru a înmâna diplome şiu premii cuplurilor care au împlinit 50 de ani de la căsătorie.

One thought on “Mii de participanţi la prima seară a Festivalului Verii

  1. unt frumoase festivalele, dar in vremuri de belsug. parca e bataie de joc din banii publici si din linistea noastra. e normal la 23 noaptea sa urle magaoiele de trasneste orasul???????????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *