Reînfiinţarea spitalelor agreată doar dacă finanţarea nu va scădea

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean susţine ideea reînfiinţării spitalelor comasate la Spitalul Judeţean, numai în cazul în care acestea ar primi aceeaşi finanţare ca cea de acum. Gheorghe Sorescu, vicepreşedintele CJ, a declarat că dacă reorganizarea şi reclasificare spitalelor va fi regândită de Ministerul Sănătăţii şi dacă cele trei spitale comasate, respectiv Spitalul de Psihiatrie, Spitalul de Copii şi Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie, vor primi gradul III în structuri mai mici, atunci această separare este binevenită, însă în caz contrar nu.

Suntem puşi în situaţia în care trebuie să analizăm o posibilă scădere a finanţării între 10 şi 18 %, lucru pe care eu nu pot să-l accept. Dacă regândim reorganizarea spitalelor şi reclasificare în aşa fel încât chiar şi în structuri mai mici să fie la acelaşi grad de clasificare trei, care este acum, putem discuta. În alte condiţii, din punctul meu de vedere, nu putem gândi o scădere a finanţării. Putem gândi structuri mai mici, dar dacă clasificarea le dă acelaşi rang„, a spus Sorescu.

Acesta a menţionat că la această Spitalul Judeţean este un mamut şi că gestionarea lui este deficitară, însă aceste lucruri pot fi regândite.

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, a anunţat imediat după instalare că va reînfiinţa toate spitalele din judeţ, care au fost desfiinţate anul trecut. Acesta a purtat o discuţie pe această temă cu ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, însă până acum nimic concret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *