Municipalitatea a pornit război împotriva falşilor chiriaşi ANL. Cei care vor fi găsiţi în neregulă, evacuaţi!

locuinte ANL CismeaReprezentanţii Primăriei Botoşani au început verificări la locuinţele ANL, pentru a vedea dacă acestea sunt locuite de chiriaşii care figurează în contractele Locativa sau de alte persoane. Asta după ce au fost primite mai multe sesizări că apartamentele ANL sunt date în chirie sau chiriaşii deţin şi alte locuinţe. În cazul în care în locuinţe vor fi identificaţi alţi „chiriaşi”, Primăria va trece la evacuarea acestora. Viceprimarul Viorel Iliuţă susţine că nu este normal ca aceste locuinţe, ale Primăriei, să fie folosite în alte scopuri, iar peste 1000 de persoane să aştepte pe liste o locuinţă ani la rând.

Sunt la ANL persoane care au case în Botoşani sau prin împrejurimi, gen Curteşti, Răchiţi, Hudum. De asemenea, sunt locuinţe ANL subînchiriate şi sunt o sursă de venit. în acelaşi timt sunt oameni care au datorii imense, şi aici nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă în prezent, să lase să se acumuleze datorii foarte mari către deţinătorii de utilităţi, iar după aceea oamenii sunt evacuaţi cu greu şi trebuie să vină unii care trebuie să preia datoria„, a spus viceprimarul municipiului Botoşani.

Dată fiind această situaţie, municipalitatea intenţionează să modifice contractul de chirie ANL şi să introducă clauze noi, mai restrictive.

Vrem să introducem în contracte posibilitatea de a rezilia contractele într-un termen de trei luni de la neplata datoriilor şi, în acelaşi timp, să putem avea acces în aceste apartamente, ca să vedem cine locuieşte acolo şi cu ce se ocupă. Vrem să scoatem utilităţile în afara apartamentelor, să facem contorizarea apei pe orizontală, în aşa fel încât să ştim exact şi să putem opri furnizarea apei dacă oamenii nu-şi plătesc„, a adăugat Viorel Iliuţă.

Potrivit viceprimarului, în jur de şapte sau opt locuinţe ANL ar fi la această dată subînchiriate.

Sunt mult mai multe astfel de cazuri. Noi facem verificări”, a mai spus Iliuţă.

3 thoughts on “Municipalitatea a pornit război împotriva falşilor chiriaşi ANL. Cei care vor fi găsiţi în neregulă, evacuaţi!

  1. Viceprimarul Iliuta este cel mai mare prost posibil si merita acuzat de port ilegal de creier.E drept ca sunt cazuri unde apartamentele sunt utilizate de cine nu merita,dar nici chiar asa….Auzi,cica sa scoata utilitatile(apa)in afara apartamentelor.Dar pierderile mari sunt la institutii,si la agentii economici cu sute de milioane,nu la niste amarati de ANL-isti.Sau asta este modeda cu care le plateste celor din apartamentele ANL,care nu au votat cu USL?
    Asta este prima grija a primariei,sa-si bage in locuinte ANL,protejatii,sau sa le dea celor care cotizeaza,ca… deh…,e nevoie de cascaval!
    Nemernicilor!

  2. Catre Justitiarul, nu stii sa citesti?
    Ti se pare normal ca persoane care au case in diferite comune sa aiba si apartament la ANL? Conform declaratiei domnului viceprimar, legat de scoaterea utilitatilor, se refera la cei care nu platesc facturile cu lunile si cu toate astea tot au aceste utilitati. Nu ti se pare normal sa se faca niste investigatii in acest sens si dupa sa li se opreasca utilitatea (apa in acest caz) si sa o recupereze platind facturile ca toti ceilalti?
    Invatati fratilor intai sa cititi cu atentie dupa lansati-va in comentarii.
    Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *