Exclusiv! „Război” între Primărie şi Protopopiat. Vezi motivele!

primaria BotosaniUn puternic scandal s-a iscat între Primăria municipiului Botoşani şi reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române, de la un lucru care, la prima vedere, pare banal. Protopopiatul Botoşani a înaintat municipalităţii o adresă prin care solicită înlocuirea tuturor mochetelor de pe holul Primăriei, pe motiv că acestea conţin stema Botoşaniului, iar aceasta include, la rândul ei, şi Crucea Sfântului Gheorghe.

Protopopul Lucian Leonte consideră că este nepermis ca semnul crucii să fie călcat în picioare de orice persoană care intră în Primărie, cerând înlocuirea rapidă a covoarelor. De altfel, reprezentanţii Bisericii au solicitat ca mochetele să fie donate unor mănăstiri, pentru a fi folosite ca lambriuri.

primaria BotosaniMochetele au fost achiziţionate în urmă cu doi ani, imediat după reabilitarea clădirii din Piaţa Revoluţiei. Atunci, Primăria a decis ca mochetele să fie persoanlizate şi să includă stema distinctivă a Botoşaniului.

Investiţia totală pentru cei 300 de metri pătraţi de mochetă a costat circa 40.000 de lei, iar acum primarul Ovidiu Portariuc susţine că nu are prevăzute în buget sume pentru înlocuirea acestor obiecte de inventar.

Este greu de luat o decizie în acest caz, pentru că nu avem bani să înlocuim mocheta„, a afirmat Portariuc.

În schimb, protopopul de Botoşani a refuzat să comenteze divergenţele pe această temă cu Primăria, manifestându-şi speranţa că autorităţile locale vor găsi soluţia pentru înlocuirea mochetelor.

6 thoughts on “Exclusiv! „Război” între Primărie şi Protopopiat. Vezi motivele!

  1. Dumnezeu ma ierte,dar daca ele exista de 2 ani pe holurile Primariei acum s-a ivit momentul ca Protopopul sa ,,faca scandal”/ De ce nu a facut acest lucru cand era primar Flutur? Curat- murdar cum ar fi zis Caragiale!
    mULTE LUCRURU SUNT DE NEINTELES!

  2. oare daca primar mai era inca dl flutur parintele mai venea cu ideia lui nobila sau venea sa faca sfintire pt buna colaborare cu vechea conducere, mai sa fie……

  3. Oare protopopul vrea sa infiinteze inchizitia in Romania.De ce a vazut acest covor cand il vizita pe fostul primar.Sau pentruca actualul primar nu este membru al sinodului hai sai dam o lovitura sub centura.Prea sfinte )pentruca asa se spune) pentruca eu nu cred sfant nici un popa ar fi bine sa nu mai ceri nimic de la primarie si de la populatia pe care o indobitociti cu asemenea prostii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *