CJ Iaşi, obligat să grăbească lucrurile la drumul Iaşi-Botoşani

Drumul Iasi-Botosani
Drumul Iasi-Botosani

Consiliul Judetean Iasi va trebui sa grabeasca demararea unei noi licitatii pentru reabilitarea drumului judetean Iasi – Botosani • Organismul prin care se deruleaza contractul a cerut urgentarea procedurilor de licitatie pentru ca CJ sa poata primi bani la timp

Reabilitarea drumului judetean 282 Iasi Botosani ar putea fi reluata în cursul acestei saptamâni. Dupa ce contractul cu firma Euroconstruct Group SRL Iasi a fost reziliat, Consiliul Judetean Iasi a obtinut avizul de principiu din partea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est (ADRNE) pentru organizarea unei noi licitatii. Contractul cu Euroconstruct Group a fost reziliat pe 15 august, iar ADRNE a impus ca institutia judeteana sa organizeze în cel mai scurt timp o noua licitatie pentru atribuirea contractului. Cel mai probabil, autoritatea judeteana va trebui ca în câteva zile sa scoata proiectul reabilitarii DJ 282 la licitatie. Firma care va câstiga noua licitatie va relua lucrarea de unde a lasat-o Euroconstruct Group SRL.
„Cei de la Consiliul Judetean Iasi au venit la noi pentru a discuta despre continuarea acestui proiect. Totul pare în regula, însa cel mai important este demararea cât mai rapida a restului de proiect. Am rezolvat toate aspectele ce tin de proiectul tehnic, iar acum ar trebui ca în aceasta saptamâna sa se lanseze procedurile pentru o noua licitatie. Am asteptat sa vedem daca acest contract a fost reziliat pe cale amiabila pentru ca atunci constructorul sa-si primeasca suma pentru ceea ce a facut si totul sa se încheie. Noi trebuie sa prelungim contractul de finantare pentru a oferi posibilitatea ca lucrarea sa se termine la timp”, a spus Gheorghe Harja, reprezentantul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est.

Dupa ce Euroconstruct Group a facut doar 19 la suta din totalul lucrarilor, desi termenul limita era luna octombrie, CJ a decis sa rezilieze contractul pentru a nu risca sa piarda toti banii europeni din cadrul acestui proiect. Firma ieseana a castigat licitatia privind executia lucrarilor in 2011 dupa ce a ofertat 46,6 milioane lei. Durata de executie a lucrarilor era de 18 luni, iar garantia de buna executie era de 60 luni. Conform CJ, valoarea lucrarilor executate si decontate pâna la finalul lunii iunie a fost de 9,8 milioane lei, pentru 17 la suta din valoarea contractului de lucrari.

 „Ca urmare a discutiilor purtate cu reprezentantii AM POR- Agentia de Dezvoltare Nord-Est, Piatra Neamt privind solicitarea de prelungire prin act aditional, pâna în luna decembrie 2014 a contractului de finantare nr. 539, s-a primit confirmarea verbala de prelungire a acestuia si nu în ultimul rând comunicarea prin adresa AM POR MDRT nr. 42160/05.06.2012 si Instructiunea OI AM POR nr. 81/12.03.2012 a posibilitatii reluarii procedurii de licitatie privind achizitionarea contractului pentru restul lucrarilor ramase de executat în cadrul acestui proiect”, au aratat reprezentantii Consiliului Judetean Iasi.

Sursa: Bună Ziua Iaşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *