Primar acuzat de subvenţii ilegale

pasune pentru vaciFostul primar al comunei Adaseni este acuzat ca a incasat subventii in valoare de zeci de mii de euro pentru terenuri detinute fictiv. Actualul primar al comunei, Constantin Drasleuca, sustine ca, dupa preluarea conducerii administratiei locale, a intrat in posesia unor documente potrivit carora Ioan Amatrica ar fi inregistrat contracte de arenda fictive. Potrivit legii, contractele de arenda, incheiate intre  arendas si arendator, trebuie legalizate la secretarul primariei. Documentele prezentate de primar arata ca zecile de contracte semnate de primar erau incomplete, lipsind semnaturile partilor si secretarului, pe documente figurand doar semnatura fostului primar. Mai mult, numerele de inregistrare nu corespundeau cu cele din registrul de evidenta a contractelor de arendare tinut de Primaria Adaseni. Potrivit primarului Constantin Drasleuca, fostul edil a primit de la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) o subventie de 45.600 de euro pentru 285 de hectare, valoarea sprijinului fiind de 160 de euro pe hectar.

Ajutorul a fost acordat in baza unei situatii intocmite de primarie si a unui tabel cu contractele si suprafata arendata de Ioan Amatrica si nora sa, Alina Chihaia. „Unele persoane care figureaza parti in contract au murit, altele sunt plecate de aici. Am vorbit cu cativa si nu stiau ca au dat in arenda”, a precizat Constantin Drasleuca. Primarul a aratat ca azi va inainta o sesizare la politie pentru a fi demarata o ancheta, precum si una la Consiliul Judetean.

Fostul primar nu a putut fi contactat, insa in cadrul Consiliului Local a respins toate aceste acuze.

APIA a implementat un sistem de teledetectie prin care pot fi descoperite cazuri de frauda, insa verificarile sunt efectuate prin sondaj. In urma unei anchete desfasurate anul trecut au fost depistati peste 7.000 de fermieri care au incercat sa fraudeze declarand suprafete mai mari decat cele detinute ori nelucrand terenurile.

Sursa: MONITORUL de BOTOSANI

4 thoughts on “Primar acuzat de subvenţii ilegale

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    La Primaria Adaseni este Jale cu J mare. Nici un angajat nu a dat un concurs, nici nu se stie daca au studiile necesare ocuparii postului respectiv.Practic posturile nu au fost scoase la concurs ci au fost ocupate dupa vrerea d-lui „doctor” Merticaru(primul primar) si apoi a lui „sarut mana”(Amatrica) al doilea primar.Acolo ar trebui trimis un control de la Prefectura.

  2. Cine vorbeste? Un nou primar hot. De ce spun asta. Pentru ca are o hotarare judecatoreasca definitiva pentru furt energie electrica de vreo 2o mii lei din reteaua Eon. E!! si cine credeti ca l-a dat in gat?: Merticaru; Vorbesc despre cinstitul Drasleuca Constantin.

  3. Ce pot sa zic ca este adevarat ce zice ”d-nul,d-na” mai sus,da plus de asta mai vreau sa zic ca are si 3 baruri in aceasta comuna care sunt jale cu ele,isi fac nevoile in ele miroase a tot felul…,plus de asta mai aduce si paine si altele,,si de 5-6 ani de zile de cand are AF-ul nu are nici un angajat la stat,cei care lucreaza,lucreaza la negru,datorii la majoritatea distribuitorilor,la lumea din sat care a imprumutat inaintea campanei electorale,zicandu-le ca ii ajuta daca iese primar,la care a ajuns in momentul de fata si fuge de acele pers mai tot timpul,are si o locuinta care cade pe el de 10 ani de zile e in halul kum arata si acum,are noroc de ma-sa care ii mai tine frau un pic ca de altceva era cazuta pe el si aia,ia luat si un animal lu masa (vaca)si a vandut-o fara sa stie ea saraca femeie,sa-si achite din datorii k il bateau astia,daca a desprins si usa la sa zicem casa care e are si a dus-o de-acasa va dati seama ce fel de persoana este,e jale cu el,bea tot timpul pana noaptea la 2-3 dupa care pleaca sa faca piraterie cu tigari,branconaje cu vanat,acum s-a mai auzit ca este in ”clanul ”cu furtul animalelor din aceasta comuna,e o pers care nu merita sa traiasca,io asa cred dupa mine,a vandut o sectie agricola de 35 de tractoare,14 glorii,si plus alte si alte ramase de la taica-su,iar in momentul de fata sa vedeti ce a mai ramas…a vandut totul la fer vechi nu mai are nimik,este stricat tot la fel cum e si acasa,stii ce ar fi minunat….sa mearga cineva sa-i filmeze acasa la el ce este si macar locul unde a fost sectia,ca va dati seama ce fel de persoana este.Acum ce sa va mai zic ca mai are noroc ca se mai misca un pic cu masina primariei dupa tigari,vanat si toate altele daca n-ar avea-o nici pe asta er fi terminat,si inca ceva care uitam sa va zic,bautura care o are si o vinde la ”cocinile lui”este facuta tot de el acasa din prafuri,esente,si tot ce mai este necesar,are alcolmetru si baiatul i-si face toate lucrurile sa fie ok,am observat chiar io,ca a scos intr-un cazan de aluminiu de vreo 50 de litri,l-a umplut cu apa de la fantana ,nu stiu ce a pus in el,a pus in bidoane de 5 litri si a implut porbagajul masinei primariei si a plecat sa le imparta la ..sa zicem barurile lui…au murit multe pers din cauza asta…unele chiar la bar la el la ,nu stia cum sa scape de el sa-l duca acasa,eu zic ca nu e corect,dar oricum exista un Dumnezeu pentru toti.Eu va urez multa sanatate la toti si lu’ dom’ primat bafta la piraterii .

  4. deci uitati cum vad eu lucrurile:
    1. presa si cei indreptatiti a efectua verificari sa rezolve macar 2 probleme
    a. cele relatate de actualul primar despre anteriorul, respectiv pamanturile trebuie rezolvata si sa fim si noi incunostiintati despre rezultate;
    b. in ce priveste pe noul primar Drasleuca si toata clica lui de betivi ar trebui bine analizat tot ce se stie de mult timp in sat, de verificat cum face comert in cele 2-3 baruri, si aici am in vedere ITM, Fisc, Protectia Consumatorului, DSP si altii si daca sunt nereguli sa se ia masuri chiar de inchidere a acestor focare de boli.
    2. ce sa mai spun avem primarul pe care ni l-au votat neamurile lui un neispravit care nu va face nimic. Chiar domnilor de la presa de ce nu veniti o data macar sa vedeti cum arata cand este beat si nu face nimic pentru comuna, sa aflati ce limbaj foloseste, cum injura pe toata lumea, este degradant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *