Primăriile cu morţi pe listele electorale, verificate de Instituţia Prefectului

Adrian Constantinescu, prefectul judetului Botosani
Adrian Constantinescu, prefectul judetului Botosani

Instituţia Prefectului va verifica primăriile din judeţ care au fost depistate cu morţi pe listele electorale. Prefectul Adrian Constantinescu a declarat că cei mai mulţi morţi pe listele electorale permanente au fost depistaţi la Darabani, respectiv 25, urmat de municipiul Botoşani cu 17 cazuri.

Mai sunt cazuri izolate, respectiv unul- maxim două în celelalte localităţi. Vrem să vedem care a fost cauza de nu au fost operate în listă. Va fi o verificare privind atribuţiile secretarilor de acolo„, a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Adrian Constantinescu a afirmat însă că Instituţia Prefectului nu poate cere sancţionarea celor care se fac vinovaţi de includerea a peste 10.000 de persoane pe listele electorale permanente la nivel de judeţ.

Singurii care sunt îndreptăţiţi şi care au competenţa legală să aplice o evetuală sancţiune pentru neactualizarea listelor electorale sunt cei de la Autoritatea Electorală Permanentă. Cum noi nu avem la nivel de judeţ birou sau reprezentant al acestei autorităţi, nu o să cerem nimănui să aplice o eventuală sancţiune contravenţională. Există la Bacău pentru zona Moldova. Dânşii sunt cei care pot să ceară sancţionarea secretarului, a primarului sau a celor delegaţi să facă verificarea corectitudinii listelor electorale„, a adăugat prefectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *