Exclusiv! Afacerea de la mall, preluată de DNA. Vezi ce vor să afle procurorii!

mall uvertura

Construcţia Uvertura City Mall, de la intersecţia Căii Naţionale cu strada Griviţei din municipiul Botoşani, este anchetată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Recentele declaraţii cu privire la declanşarea unor cercetări ale procurorilor anticorupţie în Primăria Botoşani par să se elucideze.

Lucrătorii DNA se interesează despre modul în care omul de afaceri Dănuţ Prisecariu a reşit să reducă taxa de concesiune a terenului pe care este construit mall-ul de la 77,12 lei/mp/an la 4,91 lei/mp/an.

Procurorii au declanşat ancheta după ce au constatat diferenţe semnificative dintre valoarea iniţială a concesiunii de 77,12 lei/mp/an, aşa cum prevedea contractul de concesiune încheiat la 30 noiembrie 2006, şi suma efectivă de plată, de 4,91 lei/mp/an, stabilită prin Hotărârea Consiliului Local 419/ 31 octombrie 2006.

Iniţial, municipalitatea a decis, prin Hotărârea 222/31 mai 2006, care prevedea concesionarea unui teren aparţinând domeniului privat al municipiului Botoşani, să scoată la licitaţie terenul de 4.668 mp la o valoare minimă a zonei de 25,6 lei/mp/an.

Din punct de vedere financiar, se preconizează atragerea de venituri suplimentare la bugetul local prin încasarea redevenţei rezultate din procedura de licitaţie, sume încasate prin eliberarea autorizaţiei de construire, sume de urmează a fi încasate pentru impozitul pe clădire, după finalizarea construcţiei. Estimăm realizarea următoarelor venituri anuale: redevenţa, circa 119.000 lei/an calculată la o valoare minimă a redevenţei zonei de 25,6 lei-mp/an, impozit pe clădiri 100.000 lei/an„.

În urma licitaţiei şi a ofertelor depuse de firmele participante, Moldova Universal Iaşi, care aparţine lui Dănuţ Prisecariu, a oferit 77,12 lei/mp/an.

Suma a fost redusă semnificativ în luna octombrie, când taxa de concesiune a fost redusă la 4,91 lei/mp/an.

Se stabileşte redevenţa datorată de concesionarul S.C. „Moldova Universal” S.A. Iaşi, pe durata de execuţie a obiectivului, dar nu mai mult de 24 de luni de data obţinerii autorizaţiei de construire, la nivelul de 4,91 lei/mp./an”, prevede articolul 1 al hotărârii 419. 

Primăria Botoşani a trimis la DNA Suceava toate contractele încheiate cu Moldova Universal Iaşi, dar şi hotărârile luate de municipalitate cu privire la concesionarea terenului pentru mall.

5 thoughts on “Exclusiv! Afacerea de la mall, preluată de DNA. Vezi ce vor să afle procurorii!

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Cata nesimtire !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Pentru un garaj platesti 50RON/mp, iar pentru un mol la care iti tragi o gramada de bani din chirie, platesti a 10 -a parte. RUSINE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De asta nu functioneaza nimic in ROMANIA !!!!!!!!!!!!

    1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
      se stia sigur, dar sa nu uitam ca nevestica lui flutur era salariata lui prisacaru, la rapsodia. deci flutur -pdl -procurori silentio stampa. pdl-istii au ruinat tara si populatia, nimeni nu avea voie sa aiba initiativa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *