Zeci de morţi trimişi la vot la Darabani

liste electorale sectii de votareSituaţie extrem de gravă descoperită de autorităţi în oraşul Darabani. Zeci de morţi au fost incluşi pe listele electorale pentru referendumul pentru demiterea preşedintelului. Situaţia a fost descoperită de una dintre cele comisii constituite prin ordin al prefectului Adrian Constantinescu, care au verificat listele electorale.

Potrivit rezultatelor întocmite de comisii, la Darabani au fost descoperiţi pe liste nu mai puţin de 25 de persoane decedate, în condiţiile în care la nivelul întregului judeţ au fost înregistrate 90 de astfel de cazuri. Faptul că mai mult de un sfert dintre persoanele decedate s-au regăsit la Darabani arată- spun membrii comisiei- neglijenţa autorităţilor.

Greşeală aparţine autorităţilor locale, care nu au întocmit listele electorale aşa cum ar fi trebuit„, a declarat unul dintre membrii comisiei.

În Botoşani au fost descoperite 17 persoane decedate incluse pe liste, însă, raportat la numărul de locuitori, eroarea este mai mică.

De asemenea, la Păltiniş şi Dersca au fost găsiţi câte opt morţi incluşi pe listele electorale, iar la Hăneşti şi Mihăileni câte patru.

Datele, adunate timp de o săptămână de opt echipe ce au traversat întreg judeţul contactând fiecare primărie, arată un total de peste 10.000 de botoşăneni.

Concret, au fost identificate categorii de persoane, după modelul solicitării transmisă de Bucureşti, care apăreau pe listele electorale permanente astfel: 90 de persoane decedate, 69 care şi-au pierdut dreptul de a vota,  15 botoşăneni care au obţinut statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate, alţii 21 care şi-au schimbat domiciliul fără a fi radiaţi din lista localităţii rezidenţei anterioare, în timp ce persoanele identificate la domicilu într-un număr ce nu se corelează cu suprafaţa locuibilă şi numărul de camere ale imobilului este de 113.

Cea mai numeroasă categorie este, însă, aceea a botoşănenilor al căror act de identitate a expirat fără a fi reînnoit. Au fost identificaţi 9.699 de astfel de botoşăneni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *