Imagini cu microbuzele Lyk făcute scrum. Vezi dacă erau sau nu asigurate

microbuz ars asiguratCele cinci microbuze şi autobuzul care au fost făcute scrum în urma unui incendiu care a afectat, joi dimineaţă, autobaza societăţii Lyk SRL erau asigurate, au declarat pentru BotosaniNews surse din cadrul anchetei. Potrivit acestora, proprietarul avea încheiate asigurări pe toate mijloacele de transport, astfel încât urmează să fie despăgubit.

Deocamdată, cauza incendiului rămâne necunoscută.

Vă reamintim că peste 50 de pompieri botoşăneni au intervenit, joi dimineaţă, cu şapte autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la autobaza unei firme de transport de pe strada Manoleşti Deal din municipiul Botoşani.

microbuz ars asiguratInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost sesizat despre producerea evenimentului puţin după ora 02.00.

La sosirea gărzii de intervenţie, incendiul se manifesta în garajul, în care erau parcate cinci microbuze şi un autocar, şi la un depozit de deşeuri de mase plastice din curtea unei alte societăţi comerciale care are ca obiect de activitate prelucrarea maselor plastice. Flăcările s-au extins la mai mulţi europaleţi şi exista riscul ca incendiul să se propage la o hala de producţie a societăţii de prelucrare a maselor plastice, la mai multe autocare parcate în zonă, precum şi la un depozit de băuturi alcoolice. Incendiul a fost localizat şi stins după aproape patru ore. Alte aproape trei ore s-a intervenit pentru îndepărtarea oricăror urme posibile de reaprindere. Intervenţia a fost extrem de dificilă având în vedere faptul că s-a aprins o cantitate foarte mare de materiale combustibile, atât la autobază, cât şi la societatea de prelucrare a maselor plastice, astfel fiind întreţinută arderea. Extinderea incendiului era favorizată şi de vântul care bătea în direcţia unde erau depozitate şi alte materiale combustibile.            

microbuz ars asiguratPompierii au reuşit să salveze şi să protejeze de foc şase autocare, hala cu tot cu echipamentele de producţie ale societăţii de prelucrare a maselor plastice, investiţie estimată la cca. 10 miliarde de lei, o instalaţie de distilare a alcoolului, estimată la şase miliarde de lei, precum şi bunurile aflate în curtea depozitului de băuturi alcoolice.             Flăcările au distrus cinci microbuze, un autocar, bunurile din birourile amenajate deasupra garajului, 100 de tone de deşeuri de mase plastice, 200 bucăţi de europaleţi, 50 tone de lemne de foc, precum şi alte bunuri depozitate în zonă.Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *