Restanţierii examenului de bacalaureat, din nou în examene

bacalaureatRestanţierii examenului de bacalaureat au din nou emoţii. Ei vor susţine, de luni, examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă. Proba orală de evaluare a competenţelor lingvistice (proba A) are loc pe 20 august, în timp ce proba orală de evaluare a competenţelor într-o limbă străină (proba C) începe pe 21 august. Proba orală D, de evaluare a competenţelor digitale va începe pe 23 august. Probele scrise vor debuta pe 27 august. 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, la proba orală As-au înscris 120 de candidaţi, la proba C-127 şi proba D-120. La probele scrise erau înscrişi la proba de limba şi literatura română -827, proba obligatorie a profilului-1209, iar la proba la alegere a profilului-793.

Restanţierii la Bac vor susţine examenele în a doua sesiune în patru centre de examinare. Este vorba de Colegiul Naţional “A.T.Laurian”, Grup Şcolar “Alexandru cel Bun”, Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” şi Grup Şcolar “Regina Maria” din Dorohoi.

Zeci de profesori au fost angrenaţi în activitatea de pregătire suplimentară a absolvenţilor de liceu pentru bacalaureat. Până săptămâna trecută erau realizate 1092 de ore de pregătire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *