Spitalul TBC rămâne fără o parte din clădiri

Spitalul TBC Botosani
Spitalul de Pneumoftiziologie Botosani

Spitalul de Pneumoftiziologie Botosani ar putea rămâne fără o parte din clădiri. Şi asta pentru că o fundaţia evreiască, care este proprietară pe două dintre clădirile unităţii spitaliceşti şi terenul de sub construcţii, nu mai vrea să continue contractul de închiriere cu unitatea spitalicească.  Primarul Ovidiu Portariuc a declarat că se caută soluţii în acest caz şi că cel mai probabil municipalitatea va trebui să cumpere clădirile respective.

Vom fi puşi în situaţia de a achiziţiona acel imobil, însă, din păcate, bugetul nu ne permite. Este o situaţie extrem de delicată şi în cadrul spitalului. Noi suntem în contract de închiriere şi, deocamdată, a fost o variantă prin care s-a ajuns la un acord şi nu ne-au solicitat, în ideea de a cumpăra. Acum sunt negocieri, dar noi nu ne permitem cu bugetul, iar în următoarele luni va fi o situaţie destul de delicată”, a precizat Ovidiu Portariuc.

Potrivit primarului, clădirea ar putea valora câteva miliarde lei vechi, bani pe care Primăria nu-i are.

Disputa pe cladirile si terenul unitatii spitalicesti a inceput in decembrie 2007, cind Comisia de retrocedare din Bucuresti a dat castig de cauza spitalului, insa, ulterior, Fundatia „Caritatea” a atacat aceasta decizie la Curtea de Apel Suceava. Hotarirea instantei sucevene prevede ca o parte din cladirea spitalului, respective dispensarul, farmacia si o sectie a spitalului, precum si terenul de sub aceste cladiri sunt ale fundatiei, iar restul cladirii si a terenului sa ii revina spitalului. Procesul a ajuns şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a menţinut verdictul Curţii de Apel Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *