Punct de lucru al Poliţiei locale în Centrul Vechi

centrul vechiPrimăria va deschide un punct de lucru al Poliţiei Locale în centrul Vechi. Măsura a fost luată de Executivul Primăriei, pentru a creşte gradul de siguranţă în zona respectivă. Primarul Ovidiu Portariuc susţine că aproape zilnic primeşte sesizări din partea cetăţenilor privind nesiguranţa în centrul istoric.

Am primit şi astăzi (nr.marţi), inclusiv la întâlnirea cu pensionarii, plângeri din zona respectivă„, a spus Portariuc.

Portariuc susţine că în zonă vor mai fi luate şi alte măsuri pe linie de prevenire şi ordine publică, atât în Centrul vechi, dar şi în mai multe zone din oraş, pentru creşterea siguranţei cetăţeanului. O primă măsura va fi aceea de separare a activităţilor de pază şi protecţie de cele de ordine publică la Poliţia locală.

Vom lua măsuri care să crească autoritatea poliţistului local. Consider că la ora actuală nu are instrumentele care să-i confere autoritate şi este perceput, şi în mentalul colectiv, ca un poliţist lipsit de autoritate, pentru că nu i s-a dat şi nici nu a fost o linie mai fermă în abordarea Poliţiei locale până acum. Şi ar trebui crescute atribuţiile în sensul acesta. Poliţia locală va fi dotată, antrenată, astfel încât să aibă posibilitatea de intervenţie, nu de a constata şi a da anumite amenzi„, a mai spus Portariuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *