Interes scăzut din partea botoşănenilor pentru reabilitarea termică a blocurilor

fatada blocuriInteres scăzut din partea cetăţenilor cu venituri reduse din municipiul Botoşani de a-şi reabilita termic blocurile. Primarul Ovidiu Portariuc a declarat, marţi, că până la această dată s-au primit puţine dosare pentru acest program, respectiv cinci dosare din peste 80 de asociaţii de proprietari.

Deşi municipalitatea a vrut să preia şi costurile populaţiei pentru anveloparea termică, iar cetăţenii să beneficieze de grauitate, acest lucru nu s-a putut, susţine Portariuc , întrucât Comisia Europeană nu a permis acest lucru. Drept urmare, cetăţenii vor trebui să contribuie cu 10%.

Am înţeles că ar întâmpina anumite dificultăţi în a realiza documentaţia şi atunci le-am sugerat să apeleze la noi, pentru că avem un consilier care se ocupă de această problemă. Mai există o anumită dificultate, pentru că s-a înţeles că este nevoie de acea contribuţie acum şi oamenii nu ar avea bani. Le-am explicat că iniţial se face de către Primărie, ulterior urmând a se deconta suma respectivă. Eu îmi propusesem ca la mijlocul lunii septembrie să depunem deja proiectul la Bucureşti, dar lucrurile merg mai greu decât mă aşteptam”, a precizat primarul municipiului Botoşani.

Acesta a declarat că urmează să se convoace o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari în vederea dezbaterii acestei probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *