Poliţist rutier trimis în judecată la doi ani după producerea unui accident soldat cu moartea unui elev

foto accident simioneseiProcurorii Parchetului  de pe lângă Tribunalul Botoşani au dispus trimiterea în judecată a unui poliţist botoşănean pentru ucidere din culpă. Cristian Claudiu Simionesei, care actualmente este agent de poliţie în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a provocat, în urmă cu doi ani, un accident de circulaţie soldat cu decesul unui tânăr de 18 ani.

Accidentul a avut loc pe 9 martie, 2010, când Cristian Simionesei, pe atunci agent în cadrul Poliţiei Rutiere, conducea un autoturism pe raza localităţii Baisa. Agentul s-a angajat în efectuarea unei depăşiri  a două vehicule transport marfă, iar la revenirea pe sensul de mers a pierdut controlul asupra volanului şi s-a izbit într-un copac. În urma impactului, a rezultat decesul unui tânăr de 18 ani, precum şi vătămarea corporală a altei persoane.

Tânărul mort în urma accidentului, Lucian Balauca, era elev in clasa a XI-a la Liceul cu Program Sportiv, campion naţional pe echipe la lupte. Poliţistul are 26 de ani şi este domiciliat în Botoşani.

Inculpatul a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Trimiterea în judecată s-a făcut acum, întrucât în cursul celor doi ani au fost efectuate mai multe expertize„, a declarat procurorul Aurel Simion, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Tanarul mort in accidentul de marti era campion national pe echipe la lupte

Agentul Claudiu Simionesei a intrat, miercuri, in concediu de odihna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *