Aproape 400 de poliţişti botoşăneni scoşi pe stradă de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

380 de  poliţişti botoşăneni vor asigura  climatul de ordine şi siguranţă publică, pe timpul manifestărilor prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului ( Sfânta Marie). Poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale, precum şi pentru menţinerea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.

În perioada premergătoare sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului şi pe timpul acesteia, îndeosebi în intervalul 13 – 15 august  a.c., pe lângă dispozitivul curent, Poliţia botoşăneană a luat o serie de măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică, precum şi pentru asigurarea unei reacţii ferme şi a unei intervenţii rapide la solicitările cetăţenilor.

  Astfel, 380 de poliţişti vor acţiona  atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale şi artistice. 

  Din totalul poliţiştilor aflaţi în misiune, 268 sunt de la structurile de ordine publică, 49 de la rutieră, 23 de la investigaţii criminale, 12 de la investigarea fraudelor, 5 de la structurile de arme, explozivi şi substanţe periculoase, restul fiind de la alte formaţiuni.

   Totodată, pentru prevenirea faptelor antisociale, zilnic, vor acţiona 173 de patrule, aproximativ 104 dintre acestea fiind auto, iar restul pedestre.

Pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii rutieri vor acţiona pe principalele tronsoane de drumuri naţionale şi europene.
De asemenea, poliţiştii vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele unităţilor de poliţie rutieră, urmărind în special prevenirea şi combaterea vitezei.

     În această perioadă, Poliţia botoşăneană va asigura, alături de partenerii cu atribuţii în domeniu, măsurile de ordine la patru manifestări publice de amploare (cu participarea a peste 1.000 de persoane) ce urmează să aibă loc în judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *