Copacii uscaţi de pe bulevard vor fi înlocuiţi

Primaria Botosani
Primaria Botosani

Saptamana viitoare municipalitatea botosaneana va demara activitatea de taiere a arborilor de pe Bulevardul Mihai Eminescu, uscati in urma lucrarilor de modernizare a arterei rutiere. Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, a afirmat ieri ca se impune incheierea unui contract cu o firma de constructii care sa puna la dispozitie un utilaj, dat fiind ca trebuie taiati copaci foarte inalti. Va urma o operatiune de frezare a radacinilor, dupa care se pune pamant si se planteaza alti copaci. „Trebuie sa gasim copaci cu un coronament bogat, sa nu fie socul vizual atat de mare. Vom solicita si sprijinul Directiei Silvice sa vedem ce pomi se preteaza la a fi plantati pe zona respectiva”, a declarat edilul. Aproximativ 60 de arbori s-au uscat in urma lucrarilor de reabilitare a trotuarelor.

Conducerea Primariei Botosani a enumerat drept posibile cauze sectionarea radacinilor, executarea unor lucrari care au impiedicat patrunderea apei la radacini sau folosirea unor solutii de ciment care au daunat arborilor.

O echipa formata din reprezentanti ai Primariei, Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) si Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic (ITRS) Suceava au constatat ca un singur copac fara vegetatie este ocrotit de lege si va fi doar toaletat, nu taiat.

Dana Boariu, directorul APM, a explicat ca problema a aparut de la primele lucrari facute pe bulevard, in perioada 2007-2008. Desi se lua in calcul si tragerea la raspundere a persoanelor responsabile de uscarea arborilor plantati in urma cu 60-80 de ani si considerati un patrimoniu pentru orasul verde, edilii au renuntat la idee. „Firma ieseana a intrat in faliment, nu mai avem pe cine trage la raspundere”, a mai spus Cosmin Andrei.

Sursa: MONITORUL de BOTOSANI

One thought on “Copacii uscaţi de pe bulevard vor fi înlocuiţi

  1. Eram foarte ingrijorat cand am vazut ca se taie copacii de pe bulevard. Ei sunt farmecul acestui oras,sa nu mai spun ca ne apara de verile tot mai caniculare.Sper ca Primaria stie ce face. Daca intr-adevar sunt uscati trebuie taiati si inlocuiti,eu i-am vazut frumosi asta vara. Va rugam frumos,nu ne stricati orasul care este frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *