Liderul PNL Botoşani despre scandalul cu referendumul: Sunt doar două variante. Ori validează referendumul, ori se repetă

florin turcanuPreşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Florin Ţurcanu, susţine că tensiunile pe marginea referendumului pentru demiterea preşedintelui pot fi rezolvate pe două căi, respectiv fie prin validarea referendumului, fie prin repetarea referendumului. Ţurcanu spune că la nivel central a pornit un adevărat război pe legislaţie şi că clarificarea situaţiei referendumului reprezintă problema primordială din România la ora actuală.

Suntem preocupaţi de soarta României, cu referendumul, să vedem exact ce o să decidă Curtea Constituţională. Din punctul meu de vedere, sunt doar două variante: ori validează referendumul, ori se repetă referendumul. Invalidare nu există. Actuala legislaţie este destul de clară, dar nu vor să o înţeleagă. Acolo spune clar ce înseamnă liste permanente şi liste suplimentare. Spune foarte clar că, cetăţenii care sunt plecaţi în străinătate şi au reşedinţă sau domiciliu în străinătate, nu au ce căuta pe listele permanente. Ei sunt pe liste suplimentare. Scrie în legea referendumului pe care domnul Boc a modificat-o în favoarea preşedintelui Băsescu, ca să-i convină la referendumul cu micşorarea numărului de parlamentari”, a spus Ţurcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *