Concurs fără câştigător la APIA Botoşani. Doi din cei trei candidaţi nu s-a prezentat la examen. Vezi ce a făcut la examen actualul director!

 

apia BotosaniDoi din cei trei candidați pentru postul de director al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură Botoșani nu a devenit manager. Aceștia nu s-au prezentat la examenul comisiei de la București pentru a-și susține candidatura, în timp ce directorul interimar Liviu Zaharia s-a prezentat, dar nu a fost admis. Cei trei candidaţi  înscriși în concursul pentru funcţia de director executiv la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Botoşani (APIA) sunt actualul director interimar, Liviu Zaharia, care este susţinut de PNL, şeful Serviciului Economic, Recuperare Debite, Mihai Bogdan Cîmpanu, susţinut de PC, dar şi fostul director al Camerei Agricole, Ionel Oniciuc, care este membru PDL.

Zaharia a obținut la prima probă, cea de informatică  95 de puncte, însă la proba a doua, cea scrisă, nu a luat decât 60 de puncte din maximum de 100. Pentru a fi declarat admis, candidatul trebuia să obțină minimum 70 de puncte. Concursul de ocupare a funcției de director al APIA Botoșani va fi însă reprogramat.  

Reamintim că surse din APIA au declarat, pentru BotosaniNews, că Bogdan Cîmpanu, care este unul dintre cei mai vechi funcţionari ai APIA, a primit pe telefonul mobil înjurii şi ameninţări, pentru a nu se prezenta la concurs. Paradoxal, Cîmpanu este susţinut de Partidul Conservator, partid care conduce Ministerul Agriculturii, în subordinea căruia funcţionează APIA. Cu toate acestea, ministrul Daniel Constantin pare să fi fost neputincios în a-şi ajuta colegul de partid, în condiţiile în care cărţile sunt făcute în favoarea lui Liviu Zaharia. Comisia de examinare are şi un reprezentant al Prefecturii Botoşani, în persoana directorului Direcţiei juridice, Gheorghe Munteanu, însă se pare că „jocurile” sunt făcute de conducerea centrală a APIA.

One thought on “Concurs fără câştigător la APIA Botoşani. Doi din cei trei candidaţi nu s-a prezentat la examen. Vezi ce a făcut la examen actualul director!

  1. De ce se mai organizeaza aceasta mascarada de concurs ? De ce nu se numeste conducerea direct de catre partidul de la guvernare pe perioada cat se afla la putere, iar cand se schimba guvernarea sa plece si conducerea ? Se mai cheltuie bani si timp pe concursuri si la urma ia ,,concursul,, tot persoana propusa . Asa nu ar mai fi circul pe care-l fac noi castigatori ai alegerilor cu vechile conduceri ale institutiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *