Încă o reformă în Poliţia Rurală

Politie ruralaPolitia Rurala se reorganizeaza din nou. Dupa ce anul trecut au fost desfiintate posturile comunale, fiind infiintate sectiile rurale, de luna viitoare se intentioneaza revenirea la vechile posturi de politie, pastrandu-se totodata patrulele deja formate. Potrivit inspectorului-sef adjunct al Inspectoratului Judetean de Politie, comisarul-sef Cristian Cucoreanu, e vorba de un nou proiect hibrid, care urmeaza sa fie definitivat zilele viitoare. „Mai sunt o serie de aspecte de pus la punct si este prematur sa discutam despre acestea. Ar insemna sa-mi dau cu presupusul si nu vreau sa gresesc”, a spus Cristian Cucoreanu.

Noul concept presupune mentinerea in parte a sectiilor de Politie Rurala, dar si marirea personalului la posturile de Politie din fiecare localitate. Reorganizarea ar trebui facuta pana la 1 septembrie, motivele principale fiind presiunea prea mare pe sectii, dar si distantele mari pe care oamenii din toate comunele arondate unei sectii trebuia sa le parcurga pentru a depune plangeri sau reclamatii. Astfel, pentru a simplifica situatia, fiecare comuna va avea din nou un post de politie, un sef de post si doi-trei lucratori, in timp ce patrulele vor ramane aceleasi, politia urmand sa acopere astfel mult mai bine zonele arondate.

CASETA:

Politistii cer mai multi bani

Liderul Sindicatului Politistilor si Personalului Contractual (SPPC) din cadrul IJP Botosani, Sandu Afrasanei, spune ca, in ciuda formulelor vehiculate, mare problema – lipsa resurselor bugetare pentru politistii care locuiesc cu chirie sau fac naveta – ramane nesolutionata. „Probabil, este perioada experimentelor, dar fara resurse bugetare, aceasta reorganizare va avea aceeasi soarta ca cea de anul trecut. Noi am tras semnale de alarma, dar factorii decizionali sunt in alta parte”, a spus Sandu Afrasanei.

Exista voci care sustin ca s-a ajuns aici in urma presiunilor facute de Asociatia Primarilor din Romania, care s-au plans ca unele comune au ramas fara politisti. De altfel, acest aspect a fost recunoscut indirect si de oficialii politiei, care au declarat in mai multe randuri ca problema nu este sistemul de organizare, ci numarul mic al politistilor.

In prezent, in judet functioneaza 10 sectii de politie, care au arondate intre cinci si noua comune, dar si patru posturi de politie de sine statatoare in comunele Mitoc, Romanesti, Santa Mare si Suharau.

Sursa: MONITORUL de BOTOSANI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *