Traficanţi de femei capturaţi de poliţişti

catuse pe mainiDoi barbati de 25 si 32 de ani, din Dorohoi, au fost saltati vineri de politistii Biroului de Investigatii Criminale (BIC) in baza unui mandat de arestare european emis de autoritatile italiene, fiind suspecti ca au pus bazele unui retele de trafic de carne vie. Potrivit politistilor, Dan N. si Razvan O. au racolat in diferite perioade din acest an mai multe tinere din judet carora le-au promis locuri de munca in strainatate. Odata ajunse in Italia, fetele erau obligate sa practice prostitutia, sub amenintarile altor tineri care faceau parte din reteaua de proxeneti.

Pe mandatele sosite la Dorohoi autoritatile emitente au mentionat ca, pentru faptele pentru care sunt cercetati cei doi, acestia risca pana la 12 ani de inchisoare. Din cate se pare, ambii au fugit imediat ce reteaua a fost destructurata de politistii italieni, incercand astfel sa se sustraga anchetei si implicit arestarii preventive. Barbatii au fost prinsi in baza unor informatii, politistii BIC stiind locurile frecventate de cei doi de la revenirea in tara.

„Cei doi au fost retinuti si trimisi la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Suceava pentru efectuarea procedurilor specifice in cazul punerii in aplicare a mandatelor de arestare europene”, a declarat comisarul sef Marcel Prichici, seful Politiei Dorohoi.

Dupa ce procurorii vor confirma mandatele, cei doi vor fi pusi cel mai probabil la dispozitia anchetatorilor italieni, care vor definitiva cercetarile.

Proxenetii au facut zeci de victime in judet

Zeci de botosanence au fost victime ale proxenetilor, in ultimii ani. De cele mai multe ori, tiparul este acelasi, tinerelor fiindu-le promise locuri de munca in strainatate, insa odata ajunse acolo sunt sechestrate si obligate sa se prostitueze.

Astfel, in luna martie a acestui an o botosaneanca a fost salvata in ultima clipa din mainile traficantilor de persoane, care intentionau sa o duca in Italia pentru prostitutie. Reteaua cuprindea persoane din judetele Botosani, Gorj si Hunedoara.

Alte tinere din Botosani au fost implicate in dosarul „Prostituate de lux pentru politicieni”, facut public in toamna anului trecut. Acestea erau racolate sub pretextul unor contracte de modeling si ajungeau in cluburi din Germania si Italia, unde erau obligate sa intretina raporturi sexuale.

In primavara anului 2011, politistii au retinut mai multi dorohoieni, suspecti intr-un alt dosar de trafic de persoane. Timp de aproape patru ani acestia au racolat si exploatat peste 20 de tinere botosanence, dintre care mai bine de jumatate erau minore. Fetele erau fortate sa se prostitueze in Italia, Portugalia si Romania.

Sursa: Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *