AJOFM anunţă controale la angajatori pentru a vedea dacă declară locurile de muncă

ajofm Botosani(2)Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botosani aduce la cunoştinţa angajatorilor că potrivit art.10 din Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă cu modificările şi completările ulterioare, au obligaţia de a comunica Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botosani, în a cărui rază îşi au sediul, respective domiciliul, toate locurile de muncă, întermen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

Comunicarea de catre angajatori a locurilor de muncapoate fi facuta prin : fax la nr.0231536793

e-mail – [email protected], la sediul A.J.O.F.M Botosani din str.Colonel Tomoroveanu, nr.2, sediul ALOFM Dorohoi din  str.Postei nr.3 ,sediul punctului de lucru Saveni din str.Tudor Vladimirescu nr.2 .

Conform articolelor  113 şi 114 din Legea 76/2002 necomunicarea lunară a locurilor de muncă vacante constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3000 lei la 5000 lei.

Începând cu această dată organelle competente vor intensifica controalele privind respectarea de către angajatori a obligaţiilor ce le revin conform Legii 76/2002.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *