Sesizări privind neplata drepturilor salariale de către firma FGM Security

baniSalariatii unei firme de paza si protectie din Iasi au ajuns la disperare • Oamenii nu si-au primit salariile si reclama ca sunt obligati sa munceasca si 14 ore pe zi fara a le fi platite orele suplimentare • FGM Security ocupa primul loc in ceea ce priveste reclamatiile pentru neplata drepturilor salariale sau pentru retineri nejustificate • Patronul promite ca pana la sfarsitul lunii, oamenii isi vor primi banii

Nu exista saptamana in care angajatii unei firme de paza si protectie din Iasi sa nu depuna reclamatii la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Iasi pentru neplata drepturilor salariale sau pentru retineri nejustificate din salariu. Daca s-ar realiza un top al firmelor care nu isi platesc personalul la timp, FGM Security din Iasi, cu puncte de lucru in Bacau, Suceava, Piatra Neamt, Botosani, ar ocupa primul loc. La sediul ITM exista zeci de reclamatii din partea actualilor sau fostilor angajati nemultumiti de faptul ca nu isi primesc drepturile salariale. De asemenea, salariatii firmei de paza FGM Security reclama si faptul ca desi contractul de munca prevede un program zilnic de 8 ore de munca, acestia sunt obligati sa munceasca si cate 14 ore pe zi fara a le fi platite orele suplimentare. „Este firma de la care primim cele mai multe sesizari pentru neplata drepturilor salariale sau retineri nejustificate. Nu exista saptamana sa nu primim reclamatii din partea salariatilor sau fostilor salariati de la FGM Security. Avem si reclamatii ca nu se respecta programul de lucru. In contract se specifica 8 ore de munca pe zi, iar salariatii sustin ca sunt obligati sa munceasca 12 si chiar 14 ore. Sesizarile sunt de la angajatii din toate judetele unde firma de paza si protectie are puncte de lucru. Noi am efectuat controale si i-am sanctionat contraventional. Aceste firme functioneaza pe baza unei acreditari si aviz de la Inspectoratul de Politie al Judetului Iasi. Vom cere daca se poate sa existe o modificare in lege pentru ca cele care incalca in mod repetat legislatia sa le fie ridicata acreditarea si poate vor respecta drepturile salariatilor”, a declarat George Albulescu, inspector sef la ITM Iasi.

Directorul promite ca isi va plati angajatii

Directorul de la FGM Security, Traian Pricop, promite ca pana la sfarsitul lunii, salariatii care au plecat din firma de paza isi vor primi drepturile salariale restante. De asemenea, acesta a precizat ca are niste probleme cu beneficiarii care ii datoreaza 800.000 lei. „Avem de recuperat bani de la unii beneficiari care nu ne-au platit. Noi suntem in proces cu acesti beneficiari care ne datoreaza 800.000 lei. Am fost la o consiliere cu ei si ne-au promis ca ne vor da o parte din bani. Vom primi esalonat banii. Ei ne-au propus sa ne plateasca esalonat datoria si noi sa renuntam la procese. Am primit deja o parte din bani si pentru angajatii cu care lucram acum am ajuns cu salariile la zi. Avem promisiuni din partea beneficiarilor ca pana la sfarsitul lunii august vom primi si cealalta parte din bani si asa vom reusi sa dam salariile si fostilor angajati. Nu pot sa va spun acum o cifra cu numarul fostilor angajati care au de primit bani de la noi”, a declarat Traian Pricop.

Sursa: Bună Ziua Iaşi

One thought on “Sesizări privind neplata drepturilor salariale de către firma FGM Security

  1. Buna ziua . Am si eu ceva de spus despre aceasta ” firma ” . Sotul meu a lucrat la ei 1 an si 8 luni , din care , pentru 4 luni , cu greu a reusit sa-si primeasca banii , iar pentru doua luni , nici macar prin proces nu a reusit . I-a dat in judecata , a castigat la Tribunalul Neamt si nesimtitii astia , dupa ce ca nu sa-u prezentat la nici un termen si nici nu au trimis inscrisuri , au facut recurs , la care au atasat un stat de plata pt. luna februarie 2011 , care , chipurile , era semnat de sotul meu , dar vreau sa va spun ca nimeni nu a primit banii pt. februarie , si cu acel fals au castigat recursul . Acum a ramas sa-i plateasca banii pt. concediu pe luna iulie 2011 , dar … m-as mira sa-i vada prea curand . Sunt niste EXCROCI ! Recomand tuturor sa aiba mare grija cu acesti angajatori .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *