Alţi 50 de elevi instruiţi la şcoala de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă

copii la pompieriPeste 50 de elevi şi cadre didactice de la Şcoala cu clasele I – VIII Orăşeni Deal, Şcoala cu clasele I – VIII nr. 1 Roma, Grupul Şcolar Industrial Bucecea, Şcoala cu clasele I – VIII Vlădeni Deal şi Grupul Şcolar „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Vorona s-au întâlnit, joi şi vineri, cu pompierii botoşăneni în cadrul Şcolii de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă “Prezent şi Viitor în Siguranţă”. Este a doua serie de elevi care au învăţat de la pompieri, voluntari de la Crucea Roşie, cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi pirotehnişti cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă, dar şi cum să vină în sprijinul semenilor.

Cadrele didactice au manifestat interes şi preocupare pentru acest tip de instruiri, ce privesc activitatea extracurriculară  a copiilor, aceştia din urmă demonstrând că deţin un mare bagaj de cunoştinţe şi ştiu cum să se comporte în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.La fel ca şi colegii din seria precedentă, astăzi dimineaţă, elevii au fost evaluaţi cu ajutorul unui chestionar ce conţine 20 de întrebări din domeniul situaţiilor de urgenţă, după care au plecat în excursie la Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu”.

Şcoala de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă “Prezent şi Viitor în Siguranţă”, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani în parteneriat cu Instituţia Prefectului Judeţul Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Societatea Naţională de „Cruce Roşie” – Filiala Botoşani şi Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Botoşani,  ajunsă la cea de-a doua ediţie, se adresează elevilor din clasele V – VIII, care învaţă la şcolile din judeţul Botoşani. În fiecare zi de joi din august, între orele 9.00 – 13.00, grupuri de câte 50 de copii participă la cursurile organizate de pompieri. Aceştia sunt învăţaţi cum să prevină situaţiile de urgenţă, dar şi cum să se comporte pe timpul manifestării acestora.

La sfârşitul fiecărei serii, vinerea, elevii sunt evaluaţi cu privire la nivelul cunoştinţelor din domeniul situaţiilor de urgenţă acumulate, după care plecă într-o excursie la obiectivele culturale din judeţul Botoşani. Câte 10 elevi din fiecare serie, care obţin cele mai bune rezultate în urma evaluării vor participa, în perioada 03 – 06 septembrie, în tabără la Agafton, unde vor putea să îşi dezvolte priceperile şi deprinderile în a reacţiona în situaţii de urgenţă, dar şi să se relaxeze.          

Săptămâna viitoare, se vor întâlni cu pompierii de la Dorohoi, 50 de elevi de la Liceul Teoretic „Anastasie Başotă” Pomîrla, Şcoala de Arte şi Meserii „Ion Pillat” Dorohoi, Şcoala cu clasele I – VIII nr. 1 Dumeni, Şcoala cu clasele I – VIII nr. 1 Dorohoi şi Şcoala Vîrfu Câmpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *