Înfiinţarea Consiliului Local al Tinerilor, motiv de dispută între consilierii locali

investire Portariuc Ovidiu si constituire Consiliul Local 003Executivul Primăriei Botoşani a propus spre aprobare, în şedinţa de Consiliu Local de joi, un proiect de hotărâre privind înfiinţarea Consiliului Local al Tinerilor, însă iniţiativa nu a fost bine primită, nici măcar de consilieri locali ai PNL. Consilierul local al PPDD, Marius Cristescu, a precizat că la această dată există Consiliul Judeţean al Elevilor şi că nu se impune înfiinţarea unui astfel de consiliu. Mai mult, unii consilieri au spus că nu trebuie prinşi în această structură consilierii locali.

Şi consilierul local Cătălina Lupaşcu a cerut amânarea acestui proiect, pentru că, spune ea, normal este ca atunci când ia fiinţă un astfel de consiliu să fie consultate toate organizaţiile de tineret.

Există un Consiliu Judeţean al Elevilor, consiliu care funcţionează foarte bine. Consider că acest Consiliu Local al Tinerilor trebuie să constituie cadrul legal de consultare a tuturor organizaţiilor de tineret, a ONG-urilor, a consiliilor elevilor sau alte consilii deja constituite. Sunt de acord că ar trebui să aducem tinerii mai aproape de administraţia locală, dar poate vom găsi o altă modalitate şi e bine să mai reflectăm la acest proiect, pentru că altfel este posibil să fim interpretaţi greşit„, a spus Cătălina Lupaşcu.

Primarul Ovidiu Portariuc a menţionat că astfel de consilii funcţionează în toată ţară, iar proiectul are ca obiectiv formarea în exerciţiul democratic al tinerilor între 14 şi 18 ani.

De la 18 ani deja intră în exercitarea votului, deci nu mai au nevoie să fie prinşi într-o structură. Această structură are rol educativ, nu este politică. Vorbim de educarea tinerilor de la bază, pe principii democratice, pe formarea lor şi apropierea de actul administrativ, astfel încât la 18 ani să avem de-a face cu oameni responsabili, care ştiu cum funcţionează administraţia„, a precizat primarul municipiului Botoşani.

Acesta a cerut implicarea consilierilor în procesul de educare al tinerilor către valorile democraţiei, însă consilierul local Florin Ghiorghiţă i-a răspuns că acest lucru înseamnă implicarea politicului în şcoli. În cele din urmă, proiectul a fost amânat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *