Scandal în şedinţa de Consiliu Local de la organizarea Festivalului Verii

Consiliu Local-Florin Ghiorghita si Catalin Alexa
Consiliu Local-Florin Ghiorghita si Catalin Alexa

Consilierii locali ai PDL s-au arătat nemulţumiţi de decizia Executivului Primăriei de a aloca bani din bugetul local pentru organizarea Festivalului verii. Fostul viceprimar Florin Ghiorghiţă a precizat că în anii anteriori acest festival era organizat de o firmă de specialitate, fără a implica cheltuieli din partea Primăriei. Acesta a mai spus că suma alocată din bugetul local, de 500 milioane lei vechi, este prea mare, drept pentru care nu a votat proiectul respectiv.

Şi fostul viceprimar Cătălin Alexa s-a „luat” de noua denumirea a festivalului. El susţine că Summer Fest Botoşani 2012 ar putea intra sub incidenţa legii privind protecţia mărcilor. Mai mult, Alexa a dorit să ştie de ce festivalul nu este organizat în Centrul vechi al oraşului, pentru a pune în valoare şi revitaliza zona respectivă.

Vreau să întreb, cine a ales denumirea festivalului şi dacă a fost contactat titularul mărcii. Să ne informaţi şi pe noi cam cât costă utilizarea mărcii, deţinută de către altcineva„, a spus Cătălin Alexa.

În replică, primarul Ovidiu Portariuc a declarat că nu are cunoştinţă ca Summer Fest să fie marcă înregistrată. În ceea ce priveşte suma alocată de municipalitate pentru festivalul verii, Ovidiu Portariuc a precizat că festivalul din acest an va fi altfel decât în anii anteriori, pe scenă urmând să susţină concerte formaţii din Germania, Ucraina şi Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *