Spitalul Judeţean face angajări temporare din cauza plecării oamenilor din sistem

Gheorghe Damian, director interimar Spitalul Judetean
Gheorghe Damian, director interimar Spitalul Judetean

În jur de 30 de angajaţi ai Spitalului Judeţean au ieşit anul acesta din sistem, fie prin pensionare, fie prin demisie, plecând spre locuri mult mai bine plătite. Gheorghe Damian, director interimar la Spitalul Judeţean, a declarat că aşteaptă ca Ministerul Sănătăţii să deblocheze posturile, pentru a se face angajări. Temporar, ca să facă faţă situaţiei, conducerea spitalului va scoate la concurs o partea din posturi pentru perioadă determinată.

Sunt şi medici, asistenţi, şi infirmiere care au plecat. Ca să mai rezolvăm nişte probleme de criză, vom scoate posturi pe perioadă determinată, pentru că mai avem în concedii de boală sau creşterea copilului„, a spus Damian.

După comasare, Spitalul Judeţean are peste 2000 de angajaţi.

One thought on “Spitalul Judeţean face angajări temporare din cauza plecării oamenilor din sistem

  1. Dupa comasare spitalul are peste 2000 de angajati. Sunt medici, asistenti care au vrut sa mai lucreze dupa implinirea varstei de pensionare, dar nu au mai fost lasati. Legea permitea cu aprobarea ordonatorului principal de credite (Consiliul Judetean) si cu respectarea prevederilor art. 17 din LEGEA nr. 329 din 5 noiembrie 2009 privind reorganizarea unor autoritati şi institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana şi Fondul Monetar international, articol care precizeaz\ c\ „(1)Beneficiarii dreptului la pensie apartinând atât sistemului public de pensii, cât şi sistemelor neintegrate sistemului public care realizeaza venituri salariale sau, dupa caz, asimilate salariilor, potrivit legii, realizate din exercitarea unei activitati pe baza de contract individual de munca, raport de serviciu sau în baza actului de numire, potrivit legii, în cadrul autoritatilor şi institutiilor publice centrale şi locale, indiferent de modul de finantare şi subordonare, precum şi în cadrul regiilor autonome, societatilor nationale, companiilor nationale şi societatilor comerciale la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-teritoriala, pot cumula pensia neta cu veniturile astfel realizate, daca nivelul acesteia nu depaşeşte nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat şi aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.”
    Nivelul salariului mediu brut `n acest moment este de 2 117 lei.
    Dupa intrepretarea unora nu s-a putut ( a se vedea cazurile de la compartimentul de noi nascuti din cadrul sectiei Saveni,cand au fost chemati la Botosani si amenintate de sef birou resurse umane sa-si de a demisia. Ori daca era nelegal, de ce nu i s-a incetat altfel contractul ci dupa demisia scrisa a slariatelor? ). Subsemnatul a fost concediat pentru a 5 -a oara, fiind singurul salariat dupa comasare acre a fost concediat conform art. 65 (1) din Codul Muncii. Mai multe detalii pe http://www.stelian-aivancesei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *