Peste 50 de angajaţi de la Nova Apaserv vor fi trimişi în şomaj. Vezi ce alte măsuri se vor lua!

nova apaserv BotosaniPeste 50 de angajaţi de la Nova Apaserv vor fi disponibilizaţi în perioada imediat următoare. Reprezentanţii Consiliului Judeţean şi cei ai societăţii s-au întâlnit, la începutul acestei săptămâni, şi au luat în calcul nişte măsuri de redresare a unităţii, care vizează reducerea bugetului pentru salarii, reducerea numărul directorilor din unitate la cel mult trei, iar a personalului de conducere la 14 din peste 30 câţi sunt acum. O decizie finală urmează să se ia după o analiză a situaţiei pe compartimente, în cadrul societăţii.

Am avut o primă discuţie şi fondul de salarii trebuie să scadă sub 10 miliarde lei. Ţinta este undeva la 40%. Cifra lor de afaceri este undeva la 21-22 miliarde lei vechi şi au fond de salarii de 15-16 miliarde lei vechi. Discutăm asta. Va trebui să scadă undeva sub 9 miliarde lei şi asta nu înseamnă că nu putem proceda şi la o reducere a personalului. La prima vedere, ar fi vorba de 100 de oameni. Nu iau în calcul 100 de oameni, dar undeva mai mult de 50-60 persoane pleacă” a precizat Gheorghe Sorescu, vicepreşedintele CJ.

Şi Consiliul de administraţie de la Nova Apaserv urmează să fie schimbat. O discuţie pe această temă şi pe reducerea de personal de la Nova Apaserv va fi tranşată joi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *