Opt incendii în mai puţin de patru ore

Pompierii botoşăneni au fost solicitaţi, în ziua de 7 august, să intervină pentru stingerea a opt incendii (şapte de vegetaţie uscată, unul produs la o locuinţă) izbucnite în mai puţin de patru ore.

Evenimentele s-au produs pe raza comunelor Todireni, Răchiţi, Dorohoi, Şendriceni, Ştiubieni, Răuseni şi Corni, între orele 13.17 şi 16.55.  

Igienizarea terenurilor prin arderea resturilor vegetale şi fumatul în locuri nepermise  au aprins vegetaţia uscată de pe mai multe terenuri de pe raza localităţilor Cerneşti (comuna Todireni), Costeşti (comuna Răchiţi), Dorohoi, Pădureni (Şendriceni), Ştiubieni şi 80 de tone de gunoi menajer depozitat pe raza comunei Răuseni. Pompierii au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de peste trei milioane de lei.          

 La Costeşti (comuna Răchiţi), un fumător neglijent a incendiat vegetaţia uscată de pe trei ha. Incendiul s-a extins la acoperişul unei barăci, existând pericolul de propagare şi la un depozit de furaje. Solicitaţi, pompierii au intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă şi au reuşit să limiteze pagubele la 2.000 lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 10.000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *