Purtarea uniformele şcolare, la latitudinea părinţilor şi reprezentanţilor elevilor

elevi in clasa IUnităţile de învăţământ vor stabili, în noul an şcolar, dacă elevii vor purta sau nu uniformă. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean recomandă şcolilor să-şi exercite autonomia în acest sens. Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ, a declarat că există unităţi de învăţământ, unde elevii provin dintr-un mediu social defavorizat, iar achiziţionarea uniformei şcolare ar reprezenta o cheltuială în plus.

Nu se poate impune purtarea uniformei şcolare. Demult vorbim de descentralizare şi la nivelul şcolilor, împreună cu părinţii, cu reprezentanţi ai elevilor, pot să stabilească dacă în unitatea lor este sau nu este necesară purtarea uniformei şcolare. Nu sunt adepta formulelor care trebuie aplicate, indiferent de unitate şcolară. Dacă se ia decizia unei unităţi şcolare, aceasta trebuie să se respecte„, a precizat Mihaela Huncă.

2 thoughts on “Purtarea uniformele şcolare, la latitudinea părinţilor şi reprezentanţilor elevilor

  1. Purtatul uniformei scolare devine imperios,pentru a distinge elevii de consumatorii din cârciumi de exemplu!Există metode de sponsorizare,deci ceea ce invocă Huncă ,lipsa banilor pentru achiziţii se poate rezolva!

  2. Obligarea copiilor sa poarte uniforme va face ca scoala sa fie si mai putin atractiva si sa aleaga circiumile chiar mai des.

    Noi, oamenii, avem tendinta sa retinem lucrurile placute si sa uitam cit mai repede ceea ce nu ne place. Invatamint de calitate inseamna un invatamint in care informatiile sint prezentate agreabil, placut, astfel incit copiii sa le asemileze cu placere, sa vina cu placere la scoala, sa perceapa procesul invatarii ca pe o joaca agreabila. Important este ce informatii si aptitudini le ramin copiilor dupa ce termina scoala si chiar mai important este sa descopere fiecare ce calitati are, ce aptituni are si in ce domeniu doreste cu adevarat sa actioneze.

    Educarea unui copil dupa metode coercitive, cu autoritate, inclusiv fortindu-l sa se imbrace in uniforma, nu poate duce la ceva bun. Haosul economic si moral din Romania este rezultatul sistemului de educatie din ultimii 50 de ani. Generatia care actioneaza acum in Romania (politicieni si oameni cu drept de vot) au fost educati intr-un sistem autoritar. Rezultatul este ca Romania e un dezastru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *