Prefectul, în vizită de lucru la patru primării din judeţ

prefectul Adrian Constantinescu
prefectul Adrian Constantinescu

Prefectul Adrian Constantinescu a vizitat, marti, patru primării din judeţ, cu scopul de a se informa direct de la faţa locului despre problemele cu care se confruntă primarii în gestionarea situaţiei privind efectele caniculei. El s-a deplasat la Curteşti, Cristeşti, Coşula şi Copălău, unde a discutat cu primarii în principal pe tema asigurării apei potabile pentru locuitorii comunelor, dar şi a apei pentru animale. Dacă în comunele Cristeşti, Copălău şi Coşula resursele de apă din fântâni cât şi din reţeaua publică fac faţă cerinţelor, la Curteşti a fost necesar sprijinul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani care a transportat cu cisterna apă în comună, aşa cum a făcut-o şi la solicitarea altor primării din judeţ.

 “Ştiu că la nivelul fiecărei unităţi administrativ- teritoriale există dotare cu pompe manuale. Nu sunt costuri enorme pentru o primărie să-şi achiziţioneze câteva rezervoare din plastic de o anumită capacitate şi, cu ajutorul pompelor, să asigure o rezervă de apă pentru situaţii de urgenţă. Solicit  primarilor să se implice cu mai mult simţ gospodăresc în gestionarea acestei probleme.”  

Totodată, prefectul judeţului a vrut să se asigure că primarii sunt preocupaţi  de  pregătirea şcolilor pentru anul şcolar 2012 – 2013, având  în vedere faptul că unele clădiri necesită lucrări de reparaţii şi îndeplinirea condiţiilor de obţinere a autorizaţiilor de funcţionare.

Acesta a primit asigurări de la primarii celor patru comune  că nu vor fi probleme în ceea ce priveşte începerea anului şcolar. Singura problemă a fost semnalată la Grădiniţa din Cristeşti al cărei acoperiş este distrus şi pentru care, deocamdată, nu sunt soluţii din lipsă de fonduri.

Primarii s-au mai plâns prefectului în special de subfinanţare şi de număr insuficient de personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *