Sportivi botoşăneni într-un stagiu internaţional de arte marţiale

antrenament tulonIn perioada 28 iulie-3 august  s-a desfasurat in localitatea Toulon, Franta, stagiul international condus de maestrul Pham Xuam Tong , centura neagra 8 Dang, fondatorul metodei QWAN KI DO. Programul a inclus urmatoarele sectiuni: Tham The –gimnastica psiho-energetica, curs de predare pentru copii, lupta de strada, Vu Lan – dansul dragonului, Qwan Ki Do, Co Vo Dao – arme de lemn si taietoare.

Participarea a fost una numeroasa , fiecare practicant avand posibilitatea sa aleaga o anumita sectiune, in functie de posibiltatile financiare sau fizice.

Au fost reuniti practicanti din Europa( Romania, Belgia, Norvegia, Austria, Italia, Franta, Anglia, Elvetia, Germania), America ( Canada, Brazlia). Africa( Congo, Coasta de fildes, Algeria, Maroc), precum si din provincii  franceze de peste mari.  Partea placuta a reuniunii a fost ca dupa Campionatul Mondial din Rabat ,Maroc , aceasta a fost prima  intilnire si am rememorat impreuna cu alti colegi evenimentele sportive petrecute acolo, cu unii fiind chiar adversari.

Din partea Asociatiei Judetene de Arte Martiale a participat hoan su Victor Trofin, centura neagra 2 Dang si vo su Eugen Turcanu centura neagra 3 Dang.

La partea de arme de lemn hoan su Victor Trofin  a ales sa continue pregatirea cu long gianul cu 3 elemente , iar la sectiunea de arme taietoare vo su Eugen Turcanu a participat al III lea an la palos vietnamez ( ma dao).

 La sectiunea de Qwan ki do antrenamentele au inceput de luni, 30 iulie, de la orele 9 – 12 , 30 in fiecare zi pina vineri 3 august cand a fost testata anduranta si tenacitatea noastra pe plaja unde am incercat sa ne ,,contopim,, cu natura.

„Pe general , ca stagiu , acesta e fost foarte intens ca preparare fizica , cu cite 7 ore de antrenamente si seminarii in fiecare zi, dimineata si dupa amiaza. Ca de fiecare data cand ajungem la Toulon e un prilej de evolutie fizica , pshica , tehnica si nu in ultimul rand emotional, deoarece intilnirea cu Maestrul e unica de fiecare data si scurtul ragaz petrecut langa el e un prilej de bucurie . Acest   stagiu de pregatire a intructorilor de arte martiale face ca pregatirea  sportivilor din Botosani sa fie in evolutie ascendenta, rezultatele obtinute in acest sens la concursurile interne si internatiomale din ultimul timp fiind elocvente.  Parte din costurile deplasarii au fost suportate din proiectul ,, Calendar activităţi sportive anul 2012,,  aflat in finantare din partea Primariei Municipiului Botosani”, a declarat Eugen Ţurcanu.

Urmatoarea actiune importanta in plan demonstrativ pentru publicul botosanean , va fi prilejuit de Festivalul Verii , unde, la solicitarea Primariei Municipiului Botosani, cluburile de Qwan ki do, Aikido, Tae Kwon Do, Karate, CS Botosani vor sustine pe Pietonalul Unirii sesiuni de aplicatii a tehnicilor, intr-un mediu specific.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *