Leşinaţi culeşi de pe stradă de ambulanţă. O tânără a leşinat în timp ce aştepta să îşi facă buletinul

asmbulanta la lesinatAu căzut pe stradă ca muştele, din cauza temperaturilor extrem de ridicate de afară. Este cazul a peste 20 de botoşăneni care au avut nevoie, luni şi marţi, de îngrijiri medicale după ce au leşinat sau li s-a făcut rău din cauza caniculei. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă, peste 20 de botoşăneni din tot judeţul au apelat la cadrele medicale de la ambulanţă pentru acordarea primului ajutor. Aceştia, deopotrivă tineri şi bătrâni, au ignorat avertizările date de medici şi s-au expus la soare mai mult timp.

Cazurile sunt mai multe ca niciodată, iar medicii fac cu greu faţă.

Pe această caniculă, când este declarat la Botoşani şi cod portocaliu, numărul persoanelor care suferă diverse lipotimii, căderi în stradă, s-a mărit. De aceea, solicitările la Ambulanţă au crescut şi căutăm să fim cât mai promţi atunci când avem solicitare pentru asemenea caz. Recomandăm ca aceste persoane, mai ales cele care suferă de diverse afecţiuni şi care se pot acutiza în perioada căldurii să evite mersul la piaţă, la cumpărături şi să stea în casă sau să îşi acopere capul cu pălărie, să consume cel puţin 2 litri de lichide, să nu consume băuturi alcoolice şi mai puţină cafea„, a declarat medicul Mihai Murariu, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Din cauza caniculei, un tânără de 20 de ani a leşinat, marţi, în timp ce stătea la rând să îşi facă buletinul. Ea tocmai se întorsese din Italia ieri. Un echipaj de la SJA a mers la faţa locului pentru a-i acorda primul ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *