Socar pleacă din Botoşani

Socar PetroleumCompania SOCAR intentioneaza sa-si mute sediul din Botosani, la doar un an de la deschiderea afacerii. Conducerea firmei din Azerbaidjan analizeaza in prezent posibilitatea mutarii sediului la Bucuresti, invocand lipsa fortei de munca din judet care sa fie calificata. „Deocamdata nu am facut documentele, dar se discuta posibilitatea. Cautam o locatie in Bucuresti„, a declarat Doina Berescu, presedintele Consiliului de Administratie (CA). Reprezentantii companiei sustin ca vor avea loc schimbari si in ce priveste formula CA, insa le vor face publice dupa ce se vor perfecta la Oficiul Registrului Comertului.

SOCAR a preluat societatea botosaneana Romtranspetrol anul trecut. In prezent are deschise 13 benzinarii in judetele Botosani, Iasi, Suceava si Neamt si intentioneaza sa mai deschida 24 in centrul si sudul tarii. Reprezentantii companiei sustin ca au investit 20 de milioane de euro in modernizarea benzinariilor preluate si, pentru acest an, intentioneaza sa faca investitii de 50 de milioane de euro. La preluarea a 90% din actiunile societatii botosanene, azerii declarau ca intentioneaza sa ajunga la 300 de puncte de alimentare in urmatorii ani.

Plecarea firmei din Botosani ar insemna mai putine taxe si impozite platite la nivel local.

Societatea botosaneana Romtranspetrol a inregistrat un declin incepand cu 2009, cand cifra de afaceri a scazut, potrivit informatiilor oficiale, la 9,5 milioane euro fata de 14 milioane de euro in 2008.

La momentul tranzactiei, Romtranspetrol inregistra datorii de 29,1 milioane lei, cele mai mari, respectiv 2,8 milioane lei, fiind la institutiile financiare si la bugetul de stat.

Activele societatii au fost evaluate la 30,3 milioane lei in momentul incheierii contractului cu creditorii, iar creantele de la clienti 10 milioane de lei.

Diminuarea afacerilor a fost pusa de reprezentantii companiei pe reducerea puterii de cumparare a clientilor, dar si a majorarii preturilor combustibililor.

Sursa: Monitorul de Botosani

One thought on “Socar pleacă din Botoşani

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Musiu Porcariuc, in loc sa creezi vad ca desfiintezi locuri de munca prin atitudinea ta!KI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *