18 directori de şcoli, eliberaţi din funcţii. Vezi cine le-a luat locul!

Mihaela Hunca, inspector general ISJ 1Nu mai puţin de 18 directori de şcoli au fost numiţi, luni, în funcţie. Decizia a fost luată de către Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean. Cătălina Lupaşcu, inspector general adjunct al IŞJ, a declarat că patru din directori au fost numiţi după ce, săptămâna trecută, au demisionat din funcţii. Este vorba de Gabriela Ursachi Dogaru, de la Şcoala Corlăteni, care a fost înlocuită cu Vasile Husac. Directorul de la Şcoala Leorda, Sebastian Remus Balasan, care, de asemenea a demisionat, a fost înlocuit cu Gabriela Pintilie. La Şcoala Nr. 2 din Dorohoi a fost numit Iuliana Bortă, în urma demisiei lui Dan Vasile Vatamanu. Şi la Şcoala Albeşti a fost înregistrată o demisie, însă nu a fost numită încă o persoană la conducere.

Tot luni, s-a decis numirea de noi directori la mai multe unităţi de învăţământ din judeţ.


Astfel, la Şcoala Cândeşti a fost numită Elena Cristina Cobzaru în locul Danielei Manolache, la Şcoala Băluşeni-Cristian Alifir în locul Iulianei Ariciuc, Şcoala Copălău-Mihaela Blida în locul Rodicăi Guşe, Şcoala Corni-Mihaela Pânzaru în locul lui Marin Brichiseală, Şcoala Hudeşti- Mirela Apătăchioaie în locul Laurei Minciună, Şcoala Ibăneşti-Cornel Drescanu în locul Mariei Magopeţ, Şcoala Nicşeni-Marinela Mihai înlocul Cristinei Nechifor, Şcoala Răuseni-Alexandru Luca în locul Elenei Nechita, Şcoala Tudora-Cornelia Vatavu în locul Gabrielei Agiorghiesei, Şcoala Văculeşti-Ioana Asofroniei în locul Elenei Tomache, Colegiul Naţional „GR. Ghica” Dorohoi- Gheorghe Roman-director adjunct în locul Xeniei Constantin, Grup Şcolar „Regina Maria”-Gabriela Bolohan în locului lui Petru Damaschin, Şcoala 4 Dorohoi- Dana Şlincu în locul lui Liviu Romanescu, SAM „Ioan Pilat” Dorohoi” -Gabriela Apetria în locul Loredanei Secrieru şi Grup Şcolar „Elie Radu” Roxana Dărângă-director adjunct în locul Corneliei Marandiuc.

Mihaela Huncă, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, a declarat că directorilor înlocuiţi li s-a expirat detaşarea în interesul învăţământului şi niciunul nu era numit pe post cu concurs.

Având în vedere stadiul în care se află şcolile în vederea pregătirii noului an şcolar, a pregătirii sălilor de clasă în care vor funcţiona clasele pregătitoare şi a respectării termenului, acela de 16 august 2012, pentru numirea prin detaşare în interesul învăţământului în funcţiile de conducere, îndrumare şi control neocupate prin concurs, la anumite şcoli s-au înlocuit în funcţii directorii. Niciunul din cei înlocuiţi nu au fost cu concurs. Înlocuirile s-au făcut în vederea eficientizării activităţii pe această perioadă. Noi suntem în perioada de evaluare a directorilor, dar pe lângă evaluarea directorilor facem şi o evaluare a stadiului în care se află şcolile, în vederea pregătirii noului an şcolar„, a  precizat Mihaela Huncă.

15 thoughts on “18 directori de şcoli, eliberaţi din funcţii. Vezi cine le-a luat locul!

  1. Felicitari, d-na general.
    Prea ne-au portocalizat PDL.
    Toata stima si consideratia pt. d-na Slincu Dana la sc. 4 Dorohoi. Am regretat mult cand a fost inlocuita in sept 2011 dar tot ,,d-na directoare” i-am spus tot anul scolar 2011-2012.
    Conducerii ISJ: Ne-ati facut o mare bucurie si va multumim!

  2. in functie de ce criterii s-a facut schimbarea asta? la ibanesti dretcanu??????? cum sa dati afara oameni buni si sa puneti la conducere niste amatori???? nu vede nimeni rezultatele doamnei Magopet??????????

  3. baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nebunilor !! voi aveti minte in cap??? aveti pe naiba. cine l-a pus pe alcoolistul ala de drescanu director? odata l-am luat din sant ca era mort de beat si voi il puneti director? ati luat-o razna. sa vezi de acu haos

  4. pana acum la Ibanesti lucrurile mergeau chiar foarte bine. s-au schimbat in bine foarte multe lucruri, dar aparent asta nu conteaza. ce scuza buna ati gasit pentru a schimba o persoana care chiar se pricepe in ce face cu cineva care va convine voua! politica e urata.

  5. Este o mare greseala schimbarea de la scoala Ibanesi .Ati inlocuit competenta cu incompetenta. Nu vom fi de acord cu asta. D-le presedinte de consiliu judetean, cum credeti ca veti face performanta cu persoane care nu au habar de managementul de organizare a unei scoli, noul director pricepandu-se doar la analiza alcoolului, nestiind sa-si organizeze nici macar familia.

  6. Cred ca in unele locuri v-ati pripit.La Ibanesti ati „desemnat” un invatator cu un moral foarte scazut.Este cunoscut ca „un pierdevara”, fara familie fara personalitate.Un betivan notoriu. V-ati interesat doamna inspector de cate ori s-a imbatat, a dormit prin santuri si s-a compromis in fata elevilor? Pe ce criteriu l-ati desemnat?S-a facut o analiza corecta si realista de cum au evoluat activitatile in scoala Ibanesti?Ati fost vreodata la Ibanesti?Noi vrem un invatamant de calitate intr-o scoala de calitate.Priviti de cum arata acum scolile si ce rezultate s-au obtinut in ultimii ani ! Nu va luati dupa politica, fiti profesionista si demna, combateti nedreptatea.Va rugam sa reveniti si ve-ti fi respectata , altfel ma veti face sa cred ca „cine se baga in tarate sa-l manance porcii „

  7. Da felicitari , dar va rog sa tineti cont si de directorii care au suferit si au fost eliberati din functie fara motiv.Daca va aduceti aminte anul trecut in toamna acei directori care au mai ramas neschimbatisi le incurcau itele pdl. Acei directori aveau ceva vechime in sistem cu coloana vertebrala. Succes, Catalina.

  8. Traim momente tulburi . E strigator la cer ce se intampla. In loc sa puneti mana pe treaba, sa faceti ceva pentru bunul mers al lucrurilor va apucati de shimbat directori… pe ce criterii?….care este motivul?….politica?
    Dar ati analizat activitatea domnului Drescanu? stiti ce comportament are in scoala si in societate? Vorbim despre compententa. am ajuns sa fim ridicoli. De aceea nu merge nimic in tara asta.

  9. Masura de schimbare a doamnei Mariana Magopet este o mare greseala. Nu poti sa schimbi un om care a muncit atat pentru Scoala Ibanesti, aceasta doamna s-a implicat din toate punctele de vedere si este vizibil, cat de mult a schimbat imaginea scolilor, atat a celor din Ibanesti cat si a celor din Dumbravita, a organizat concursuri, serbari, diferite activitati….Nu este corect ca acest domn Cornel Dreţcanu sa vina si sa-i ia locul.Scoala ,,se va duce pe apa sambetei”. Nu faceti decat sa distrugeti ce un om a construit in cativa ani…..

  10. Nimeni nu este de inlocuit.
    Ghici ghicitoarea mea : A cui domeniu/mosie este Ibanestiul????
    ( A fam…….) si are culoare…..ai ghicit PORTOCALIE!!
    La fiecare intersectie din Ibanesti si Dumbravita vezi panouri cu portretul primarului- cultul personalitatii ,exact ca pe vremea lui Ceausescu….dezgustator!!
    Cu catva timp in urma citeam un articol in care directorul scolii ii multumea sotului -primar si invers…sunteti caraghiosi!
    Stim cu totii cum merg treburile si in scoala si in comuna!
    Gata PDL e ISTORIE!!! Am citit

  11. serios acum…ce importanta are ca primarul si directorul unei scoli formeaza o familie in viata de zi cu zi. oare suntem atat de teribilisti incat sa nu observam lucrurile bune realizate. au dat oamenii astia dovada de incompetenta? NU! au dat oamenii astia dovada de lipsa de repect pentru cetatean? NU! au stat oamenii astia degeaba pe perioada mandatelor lor? NU! daca nu era un om bun, cu interes pentru comuna nu mai primea voturi in procent de 80% din partea cetatenilor, nu credeti? Unele persoane gandesc limitat! vad doar partea care le convine… di dl. ,, observator” cum merg treburile in scoala si in comuna? eu zic ca foarte bine, comuna este frumoasa, in continua modernizare, scoala la fel, copiii sunt interesati sa invete, participa la concursuri cu caracter educativ…Chiar nu vad unde este problema!!!!!!

  12. Atita stiti jigniri altceva nimic .Tasteaza Dretcanu Corneliu si o sa vedeti ca este de o mare valoare culturala si manageriala. Mai linistitiva cu criticile ,un om capabil pentru voi tot timpul este betiv si incompetent…Mariana si Romica vi sa urcat la cap multe mai uitativa in jurul vostru .RUSINE

  13. IBANESTIUL a dat decani de facultati ,doctori ,profesori ,actori,si multe alte personalitati.Tu Mariano cine mai esti pe lumea asta… De buna directoare ce a-i fost ,parintii care mai au ceva resurse si-au transferat copii la scoli din Dorohoi .Dar a cei parinti care nu prea au resurse,ce vor face cu viitorul copiilor lor?

  14. ,,opinia” vorbeste din carti. daca nu era buna directoare crezi ca mai era susinuta? parintii care si-au transferat copiii la dorohoi(putini la numar) nu i-au transferat din vina directoarei, au vrut sa demonstreze in sat ca au situatie materiala buna, ca isi permit, au vrut sa se afirme. Un copil care vrea sa invete,invata indiferent de loc, la tara sau oras. Dna. Magopet a deschis multe oportunitati copiilor, ei stiu mai bine lucrurile astea.e usor sa vorbim din carti, sa criticam oameni cu adevarat buni, fara sa stim care e realitatea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *