Un tânăr băut a provocat un accident şi a refuzat să i se recolteze probe în vederea stabilirii alcoolemiei

Un tânăr de 22 de ani, aflat sub influenţa alcoolului, a provocat un accident, însă a refuzat să i se recolteze probe în vederea stabilirii alcoolemiei.

Lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Ștefănești  au identificat un autoturism înmatriculat în Italia, care prezenta avarii în partea lateral-stânga. Lângă autoturism a fost identificat Răzvan L. din orașul Ștefănești, judeţul Botoșani, proprietarul autovehiculului, care emana halenă alcoolică.

 Din verificările efectuate a rezultat că avaria auto a fost cauzată de faptul că, duminică dimineaţă, tânărul a pierdut controlul volanului, a părăsit  partea carosabilă, rezultând doar pagube materiale,  după care a parcat autoturismul în spatele unei clădiri din orașul Ștefănești.

Conducătorului auto  i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest și recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat categoric.

 Acesta este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție procedurală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *