Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ: Şcolile nu erau pregătite să preia şi clasa pregătitoare

mihaela hunca
Mihaela Hunca, inspector general al ISJ

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mihaela Huncă, susţine că şcolile nu erau pregătite să preia şi clasa pregătitoare din acest an şcolar. Ea spune că în şcoli s-au dat bani pentru achiziţia mobilierului special, iar la jumătatea lunii august va începe formarea cadrelor didactice.

Avem etapa de formare a cadrelor didactice, avem toată baza cu cadre didactice care vor preda la această clasă şi, începând cu a doua jumătate a lunii august, se vor face activităţile de formare. În continuare, nu sunt adepta acestei clase pregătitoare, dar chiar dacă nu sunt îmi fac tema şi mă implic în toată activitatea de pregătire„, a precizat Mihaela Huncă.

Aceasta susţine că s-a forţat implementarea claselor pregătitoare la şcoli, care nu sunt adaptate cu grupuri sanitare şi săli de clasă moderne.

2 thoughts on “Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ: Şcolile nu erau pregătite să preia şi clasa pregătitoare

  1. Adevarat. Scolile, ca in fiecare an din `90 pana in prezent, nu sunt pregatite sa primeasca nici elevii proprii.

    1. spatii sunt, mobilier se va face, dar cine vor ocupa aceste posturi ? Profii calificati in SRL-uri, care nu stiu muzica, care nu cunosc ce este o metodica ? Reforma in invatamantul romanesc a insemnat pana acum DISTRUGEREA acestuia: lipsa concursului direct (concurs de dosare), marirea volumului de cunostinte-manuale, calificarea superficiala a personalului in facultati …. , superficiala, slaba preocupare in activitatea la catedra. Si la toate acestea se adauga numirea unor nulitati in fruntea scolilor si chiar la MECTS ! Si va mai spun una: unii elevi si cadre didactice fac eforturi extraordinare pentru prestigiul inv. romanesc. Pacat ca sunt prea putini !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *