Record de producţie la tomate! Vezi câte roşii obţine un botoşănean de pe un curpen!

Gheorghe Iavorenciuc in seraUn botoşănean a reuşit, în acest an, să obţină o recoltă impresionantă de roşii. În primăvară, el a cultivat în gospodăria sa tomate din sămânţă australiană, iar acum strânge roadele. Pe un singur curpen, gospodarul are nu mai puţin de 154 de roşii.  

Gheorghe Iavorenciuc, care este şi om de afaceri, dar şi consilier local, nu face agricultură de performanţă. El a pus în grădină atât roşii, cât şi castreveţi, vinete sau ardei. Ceea ce l-a suprins a fost că roşiile cultivate sunt neobişnuite. Pe fiecare curpen în parte, el a găsit peste 100 de „fructe”, însă pe unul dintre fire a numărat exact 154 de roşii, care au crescut în ciorchine. Sămânţa a fost cumpărată de el direct din Australia.

rosii ciorchineNu ştiu dacă adevăraţii fermieri au o producţie mai mare decât mine, însă mi s-a părut interesant să văd 154 de roşii pe un curpen. Roşiile sunt ecologice 100%. Nu le-am stropit, nu am făcut nimic cu ele„, a spus Iavorenciuc.

Omul de afaceri îşi va folosi toată recolta pentru a face pastă de tomate pentru restaurantul propriu, însă sămânţa „australiană” va fi înmulţită în anii următori.

One thought on “Record de producţie la tomate! Vezi câte roşii obţine un botoşănean de pe un curpen!

  1. Felicitari ! Ne puteti spune spune si noua ce soi sunt rosiile? Succes pe mai departe ! Agricultura e baza noastra! Bine ar fi daca si-ar da seama si alesii nostri…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *