Cinci incendii în mai puţin de opt ore

pompieri la interventiePompierii botoşăneni au fost solicitaţi, în ziua de 2 august, să intervină pentru stingerea a cinci incendii (trei de vegetaţie uscată, două de furaje) izbucnite în mai puţin de opt ore. Evenimentele s-au produs pe raza comunelor Ungureni, Vorona, Lunca, Blândeşti şi Mihai Eminescu, între orele 10.30 şi 18.00.

Câmpuri aprinse din neglijenţă

Igienizarea terenurilor prin arderea resturilor vegetale, dar şi fumatul în locuri nepermise a provocat, ieri, trei incendii de vegetaţie uscată pe raza localităţilor Stăneşti, comuna Lunca, Şoldăneşti, comuna Blândeşti şi Cătămărăşti Deal, comuna Mihai Eminescu. Pentru stingerea incendiilor au intervenit, în total, 20 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă şi mai mulţi cetăţeni. A ars vegetaţia uscată de pe aproximativ 60 ha de teren. Pompierii au împiedicat extinderea flăcărilor la gospodării şi locuinţe.

Cinci tone de furaje distruse în două incendii

Două familii din Ungureni şi Vorona au rămas fără o parte din hrana pentru animale, după ce aceasta a fost mistuită în două incendii, izbucnite ieri. 10 pompieri şi cinci membri ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă au acţionat aproape două  ore pentru localizarea şi stingerea incendiilor, fiind salvate bunuri materiale în valoare de cca. 135.000 lei.

Forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani au acţionat joi, 2 august, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la depozitul de furaje din gospodăria unui localnic din satul Sapoveni, comuna Ungureni. Incendiul, generat de fiul proprietarului de 5 ani care s-a jucat cu chibriturile lângă depozitul de furaje, a fost
lichidat în mai puţin de o oră. Au ars cca. trei tone furaje. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 15.000 lei.

Câteva ore mai târziu, I.S.U. Botoşani a fost anunţat că arde depozitul de furaje din gospodăria unui cetăţean din satul Joldeşti, comuna Vorona. Pentru stingerea incendiului, în urma căruia au fost distruse două tone de furaje, au intervenit cinci pompieri, cu o autospecială cu apă şi spumă.
S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 120.000 lei. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că incendiul a fost provocat de un fumător neglijent care a aruncat o ţigară aprinsă pe furaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *