Ambasadorul Belgiei la Botoşani: Voi contacta o serie de companii belgiene pentru eventuale investiţii în Botoşani

Primarul Ovidiu Portariuc si ambasadorul Belgiei în România, Philippe Beke
Primarul Ovidiu Portariuc si ambasadorul Belgiei în România, Philippe Beke

Ambasadorul Belgiei în România, Philippe Beke, s-a arătat încântat de ideea derulării unor investiţii în judeţul Botoşani de către firme belgiene. Este pentru prima dată, a spus diplomatul belgian, când un ambasador al Belgiei vine în Botoşani, iar acest lucru îl onorează. Discuţiile pe care le-a avut cu primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, s-au axat pe probleme economice şi sociale. Philippe Beke a vizitat şi o firmă din Belgia, care desfăşoară o afacere în domeniul mobilei, în Botoşani, din 2003.

Nu am descoperit nici în arhivele Ambasadei şi nici a Primăriei Botoşani exemple în care un ambasador al Belgiei a vizitat acest oraş. Consider că putem ajuta la dezvoltarea economică a oraşului, ceea ce de fapt se pare că a explicat şi domnul primar, şi doar astfel se poate conduce la o redinamizare a oraşului şi a judeţului. I-am promis domnului primar că voi contacta o serie de companii belgiene pentru eventuale investiţii în Botoşani, în diferite domenii pe care le va recomanda Consiliul municipal. De la Bucureşti lucrurile se văd puţin diferit şi este important acest prim contact, tocmai pentru a putea transmite mai departe celor interesaţi despre viziunea economică a oraşului Botoşani şi propunerile pe care le are Botoşaniul pentru investitorii belgieni„, a spus Philippe Beke.

Ambasadorul Belgiei, Philippe BekeO altă discuţie purtată între ambasadorul Belgiei şi primarul Ovidiu Portariuc s-a axat pe relaţiile dintre oraşe şi posibilitate înfrăţirii municipiului Botoşani cu oraşe din Belgia, precum şi realizarea unor schimburi de experienţă între administraţii locale din cele două ţări. 

Am discutat şi de posibilitatea ca să avem o implicare din partea companiilor belgiene care se află în regiune, fie în Suceava, fie în celelalte judeţe apropiate, despre posibile colaborări europene, colaborări inclusiv cu ţările de lângă, din Ucraina, Moldova. Oraşul Botoşani, fiind cel mai important oraş din zonă poate să devină un centru pentru această colaborare şi pentru această regiune„, a mai spus ambasadorul Belgiei în România.

La rândul său, primarul Ovidiu Portariuc a precizat că a vorbit cu oficialul belgian despre dezvoltarea pe zona de industrie alimentară.

Noi avem o oarecare experienţă pe două tipuri de industrie: pe industria alimentară şi industria confecţiilor. În măsura în care vor identifica oportun în zonă nişte investiţii şi în urma unor studii, pentru că se vor face nişte studii legate de productivitate, de salariul mediu, de capacitatea infrastructurii de transport, în urma acestor analize ne vom decide concret pe ce zone putem extinde colaborarea. Astăzi a fost un prim contact, o discuţie de principiu, urmând ca ulterior să păstrăm această legătură şi să intrăm în detaliu„, a precizat Portariuc.

Ambasadorul Belgiei, Philippe Beke,  s-a întâlnit şi cu oameni de afaceri din Botoşani, la sediul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură.

One thought on “Ambasadorul Belgiei la Botoşani: Voi contacta o serie de companii belgiene pentru eventuale investiţii în Botoşani

  1. Bai Portariuc,cati tineri se angajeaza la terminarea liceului in confectii sau industrie alimentara?Raspuns:nici unul!pentru ca asteapta ajutoare sociale moca de la stat si vreau sa faca o asa zisa facultate,care azi e la nivelul scolii profesionale dinainte de 89!Asa ca lasa pauza cu investitii si locuri de munca!Nici la mosie la tac’tu nu se angajeaza nimeni…fuge romanul de munca ca nimeni altul….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *