Prefectul judeţului cere deschidere aleşilor locali în problema deşeurilor

prefectul Adrian Constantinescu
prefectul Adrian Constantinescu

Prefectul Adrian Constantinescu a fost nevoit să intervină, miercuri, pentru deblocarea situaţiei create la Darabani, unde maşinile cu gunoi provenit din municipiul Botoşani nu au putut descărca, deoarece drumul de acces către platformă era blocat de persoane nemulţumite din zonă. Pentru detensionarea situaţiei, prefectul a purtat o discuţie cu primarul oraşului Darabani şi a solicitat reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie să deblocheze drumul public.

Problema deşeurilor nu este, însă, rezolvată, operatorul municipiului Botoşani fiind nevoit să apeleze în continuare la platformele din Darabani şi Săveni. Abia peste o lună este aşteptată deschiderea staţiei de stocare temporară din zona Rediu.

„ Problematica salubrizării judeţului este de competenţa Consiliului Judeţean şi a primăriilor. Am propus, de aceea, reprezentanţilor CJ să se întâlnească mâine, la Darabani, cu toţi primarii şi operatorii implicaţi în această criză şi să căutăm împreună o procedură de lucru convenabilă pentru toată lumea. Îi rog, totodată, pe primarii din Darabani şi Săveni să nu uite că, nu peste mult timp, vor ajunge în aceeaşi stituaţie. Platformele locale se vor închide şi s-ar putea să aibă nevoie de acelaşi sprijin pentru depozitarea gunoiului.”, este declaraţia prefectului Adrian Constantinescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com