Absolvenţii facultăţilor neacreditate vor trebui să susţină din nou licenţa pentru a fi primiţi la catedră

Problema absolvenţilor facultăţilor neacreditate poate fi tranşată fie în instanţă, fie prin susţinerea unui nou examen de licenţă la o facultate acreditată. Cel puţin asta este părerea reprezentanţilor Ligii Sindicatelor din Învăţământ Botoşani. La examenul de titularizare din acest an, nu au fost primiţi în jur de 70 de candidaţi, absolvenţi în mare parte ai facultăţilor Spiru Haret. O parte dintre aceştia au predat în învăţământ ca suplinitori şi au cerut sprijinul sindicatelor.

Cel mai rapid de rezolvat pentru ei situaţia, decât o acţiune în instanţă pe care nu o eliminăm din calcul, este ca ei, în februarie, să îşi dea din nou licenţa la o universitate de stat. Ar fi cea mai rapidă rezolvare, pentru că în instanţă durează. Procesele celorlalţi care sunt la nivelul ţării, de la Galaţi sau alte părţi, sunt deschise de absolvenţi care nu şi-au primit diplome de licenţă, ori ei au diplome de licenţă în procent de 90%„, a precizat Liviu Axinte, liderul LSI.

3 thoughts on “Absolvenţii facultăţilor neacreditate vor trebui să susţină din nou licenţa pentru a fi primiţi la catedră

  1. Toti absolventii de ,,private” să profeseze în ,,privat”.Dacă erau capabili să susţină examene ,erau absolvenţi ,,de stat”.Se ştie cum se dau aşa zisele examene la fabricile de diplome,care de fapt sunt nişte simulacre:cu cărţile pe masă!

  2. Dar au luat salarii ca fiind cu studii superioare. Ce se va intampla? Sau va raspunde secretarul sef al scolii pt. aceasta incalcare?? Tot el va returna si banii?

  3. Mai Gigi,poate ca e adevarat si ce zici tu dar nu garanteaza nimeni ca cei care fac o facultate la zi si la stat sunt emeriti.Sunt destui prosti care termina o facultate la stat la zi si destui inteligenti care fac o facultate la distanta la privat din considerente financiare,familiale,etc.Recunosti lucrul asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *