Primarul Portariuc: Ne-am decis să preluăm şi să susţinem integral cheltuielile aferente reabilitării termice a blocurilor

portariuc ovidiuÎn urma consultărilor, ne-am decis să preluăm şi să susţinem integral cheltuielile aferente reabilitării termice a blocurilor, a afirmat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Ovidiu Portariuc. Primăria a înaintat scrisori către preşedinţii celor 88 de asociaţii de proprietari privind procedura de anvelopare termică. Cererile vor fi rezolvate pe principiul „primul venit, primul servit”.

Sper să primim răspunsuri cât mai rapid, pentru a demara procedura de auditare energetică, proiectare, până la sfârşitul lunii septembrie, ca să avem un proiect pe care să-l putem depune la Ministerul Dezvoltării. Am vorbit de 20-30 blocuri în faza iniţială, dar programul va fi mult mai amplu. Vom încerca să introducem cât mai multe blocuri în acest proiect„, a spus Ovidiu Portariuc.

Primăria va prelua cota de 10% aferentă asociaţiilor de proprietari, iar înscrierea în program se va face după anumite criterii. Astfel, vor beneficia de acest program persoanele cu venituri mici, cele care nu au datorii la Modern Calor.

Trebuie ca mai mult de jumătate din locuitorii blocului să aibă maxim 150 euro pe cap de familii„, a mai spus Portariuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *