Liviu Axinte, liderul LSI despre demisiile din învăţământ: Nu am semnale că ar fi existat presiuni asupra acestor directori să demisioneze

Liviu Axinte, liderul LSI
Liviu Axinte, liderul LSI

Reprezentanţii sindicatelor locale din învăţământ susţin că nu s-au pus presiuni asupra directorilor de şcoli care au demisionat din funcţii. Liviu Axinte, liderul LSI Botoşani, a declarat că niciunul din directorii demisionari nu a semnalat sindicatului astfel de situaţii. Declaraţia a fost făcută după ce mai mulţi directori de şcoli au demisionat din funcţii, de la venirea noii conduceri a Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Demisia este o decizie unilaterală a celui care o înaintează forului ierarhic superior. Nu am semnale că ar fi existat presiuni asupra acestor directori să demisioneze. Nu a venit nimeni să îmi spună: Inspectorul X  a vrut să mă verifice la evaluare, iar din acest motiv mi-am dat demisia. Nu am cunoştinţă de aşa ceva„, a spus Axinte.

Situaţia rămânerii sau nu în funcţii a actualilor directori de şcoli se va clarifica până la sfârşitul acestei luni şi asta pentru că acestora, în marea lor parte, le expiră mandatul, iar Consiliul de Adminsitraţie al IŞJ va trebui să stabilească prelungirea sau nu a delegaţiei.

Este posibil ca o parte din aceşti directori să nu mai fie numiţi. Şi atunci, mi se pare corect punctul de vedere al acelui director, să demisioneze, având în vedere că sunt şanse minime să fie numit. Probabil că au nişte informaţii politice. Nu este normal ca eu să stau toată vară în şcoală, mă ocup de văruit, lucru care s-a mai întâmplat, iar în toamnă să fiu înlocuit„, a precizat Liviu Axinte.

3 thoughts on “Liviu Axinte, liderul LSI despre demisiile din învăţământ: Nu am semnale că ar fi existat presiuni asupra acestor directori să demisioneze

  1. Hai ma Liviule, chiar asa, tre sa vina sa-ti spuna cineva. Daca te uiti un pic pe unde au fost Inspectorasii doamnei General si te mai uiti si pe graficele de inspectii iti dai seama cat de unilaterale au fost deciziile. Oricum au luat in ordinea prioritatilor, unde presiunile au fost foarte mari din partea invingatorilor in alegeri s-a intervenit imediat si s-au inlaturat deficientele de management. Si daca tot am adus vorba de „Grafic” uitati-va un pic aici si spuneti-mi daca ceea ce a facut Doamna General si pe ce si-a pus semnatura se poate numi grafic. Poti sa-i spui oricum, lista lui Schindler, executie in 23 de puncte, s.a. dar nicidecum nu poti sa-i spui GRAFIC. Daca directorii care sunt evaluati ii arata asemenea grafice cam ce calificativ ar primi? Ar fi bine ca doamna General sa nu se puna prea rau cu oamenii din sistem ca nu are viata lunga la conducere, s-ar putea sa n-ajunga sa numeasca in toamna directorii, cica s-a bagat in discutie cineva cu pile sus de tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *