Festivalul Festivalurilor începe vineri la Botoșani. Vezi cum se va desfășura anul acesta parada fanfarelor!

Peste 500 de artiști și meșteri populari vor fi prezenți la finele acestei săptămâni la Botoșani pentru a lua parte la Festivalul Festivalurilor. Evenimentul intitulat Festivalul Cântecului, Jocului, Portului și Meșteșugurilor, organizat de Consiliul Județean Botoșani prin Centrul de Creație și Primăria Botoșani cuprinde nu mai puțin de trei festivaluri cum ar fi Festivalul coregrafic „Vasile Andreescu”, Târgul Meșteșugarilor și Festivalul fandarelor. Deschiderea pentru Târgul meșteșugarilor la care sunt așteptați să participe circa 90 de meșteri din țară, din județ, dar și din Republica Moldova și Ucraina, va avea loc, vineri, de la ora 12.30.

Festivalul coregrafic „Vasile Andreescu” va debuta, vineri după-amiază, la ora 16.00 cu formații de copii și adulți din județ, dar și din Republica Moldova, Constanța, Arad, Vaslui, Maramureș, Olt, etc. Programele artistice aparținând formațiilor invitate la festivalul coregrafic „Vasile Andreescu” se vor desfășura în fiecare zi de vineri și pînă duminică de la ora 16.00 pînă la ora 18.00, pe pietonalul Unirii.

Duminică dimineață, botoșănenii sunt așteptați să participe, de la ora 10.00, la parada fanfarelor. Traseul pe care îl vor urma fanfarele invitate, timp de oră, va fi următorul: Casa Tineretului – Marchian – Calea Națională – Direcția Muncii – Prefectură – Pietonalul Unirii. Pe pietonalul Unirii, pe scena amplasată fiecare fanfara prezentă la paradă va susține apoi de la ora 11.00 cîte un program artistic. La parada fanfarelor vor participa formații din Botoșani: Vorona, Balta Arsă, Cordăreni, Cândești, Suharău, Hudești, Palatul Copiilor, dar și din Suceava: Leontică, Calafindești, Scheia (Sfîntul Ilie). Din Republica Moldova sunt așteptate să participe două fanfare de la Glodeni și Fălești.

Programul de vizitare pentru Tîrgul Meșteșugarilor va începe în fiecare zi, de duminică până vineri, la ora 10.00. Spectacolele se vor desfășura de la ora 10.00 pînă la ora 22.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *