Revoltă la groapa de gunoi a Darabaniului faţă de gunoiul adus de la Botoşani

gunoiGroapa de gunoi a oraşului Darabani a fost închisă, miercuri dimineaţă, după ce mai mulţi localnici au protestat faţă de depozitarea aici a gunoiului adus de la Botoşani.

Oamenii au cerut autorităţilor locale să nu mai accepte intrarea în rampa de gunoi a maşinilor de la Botoşani.

Ei au blocat şi drumul în zonă. Primarul oraşului Darabani, Corneliu Aroşoaie, a declarat că, începând de joi, Darabaniul nu mai primeşte gunoi de la Botoşani, întrucât nu există un contract legal în acest sens.

L-am anunţat şi pe domnul prefect de această situaţie. Un contract făcut de fostul primar prevedea ca de la Botoşani să se aducă gunoi la Darabani. Cetăţenii au blocat drumul şi am oprit transportul de la Botoşani, întrucât nu am aprobarea Consiliului Local, să stabilească un preţ şi acceptul. Vrem să reactualizăm contractul şi să vedem dacă Consiliul Local aprobă sau nu. Deocamdată nu am nicio aprobare şi de aia am şi sistat. Până nu vom face un nou contract şi nu vom pune spre aprobare în Consiliul Local, eu nu pot să-mi permit să accept. Oamenii au blocat strada pentru că acolo, la groapa de gunoi, s-a stricat un gard  şi multe din PET-uri, pungi erau împrăştiate pe câmp„, a precizat primarul oraşului Darabani, Corneliu Aroşoaie.

Gunoiul este transportat la Darabani după ce pe 16 iulie groapa de gunoi a Botoşaniului a fost închisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *