Proiect pentru elevii cu cerinţe educative speciale

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Botoşani în parteneriat cu Asociaţia de sprijin a copiilor şi tinerilor cu cerinţe educative speciale „Împreună vom reuşi desfăşoară proiectul „Vom reuşi împreună!” – proiect  câştigător în cadrul concursului ASSOCLIC 2012, finanţat de Ateliere Fără Frontiere. Assoclic este un concurs de proiecte organizat de Ateliere Fără Frontiere pentru donarea de echipamente informatice, colectate de la companiile responsabile social şi recondiţionate în atelierul de inserţie al asociaţiei pentru organizaţiile din România care dezvoltă proiecte de acces la educaţie, formare şi integrare a beneficiarilor lor.

Scopul Asociaţiei de Sprijin a Copiilor si Tinerilor cu cerinţe educative speciale „Împreuna vom reuşi!” Botoşani este sprijinirea şi promovarea integrării in comunitate a copiilor şi tinerilor cu cerinţe educative speciale. În acest sens Asociaţia se constituie ca o structură de parteneriat intre organizaţiile neguvernamentale, reprezentanţii instituţiilor, părinţi, specialişti şi promovează dezvoltarea comunicării dintre membri şi autorităţi, identificarea şi interventia precoce , integrarea şcolară si socială a copiilor şi tinerilor cu C.E.S. Asociaţia organizează şi desfăşoară activităţi ştiinţifice, turistice, cultural-educationale, sportive, concursuri educaţionale, activităţi civice între instituţiile şcolare si instituţiile de ocrotire socială, servicii de consiliere şi orientare în carieră pentru tinerii defavorizaţi.

  „Prin acest proiect se doreşte dezvoltarea  de servicii educaţionale centrate pe nevoile copiilor cu C.E.S., asigurarea unei baze informaţionale în domeniu -ceea ce va îmbunătăţi integrarea şcolară şi socială  a elevilor cu C.E.S”, a declarat prof. Adina Cical, director adjunct CSEI Botoşani.

Se vor iniţia acţiuni de consiliere de grup, activităţi de sprijin, terapii de stimulare, recuperare, orientare şcolară şi profesională, întâlniri de grup cu discuţii de interes: Relaţia părinte-copil, Relaţia şcoala-familie, Dezvoltarea copilului la diferite vârste, etc.).

 Elevii cu C.E.S. vor lucra în echipă cu colegi de-ai lor. Se va realiza un parteneriat între C.D.S.-cadru didactic-elevi, cu scopul de a conduce la o mai bună cooperare si coeziune a colectivului, sudarea acestuia. Aceste activităţi, destinate ciclului primar/gimnazial constau în iniţierea unor proiecte de stimulare a lecturii, scrisului, automatizării operaţiilor de adunare şi scădere, dar şi în dezvoltarea unor abilităţi practice,TIC (Săptămâna lecturii, Meserii, Atelier practic,Calculatorul- prietenul meu etc),toate proiectele finalizăndu-se cu evidenţierea succeselor.

Serviciile educaţionale sunt  asigurate în regim de voluntariat de către echipa de proiect: prof. Adina Cical –coordonator proiect, prof. Mihaela Gîza, prof. Mirela Amancei. Proiectul se va desfăşura pe parcursul a 8 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *