Începe etapa a treia a admiterii computerizate. IŞJ speră să se ocupe locurile rămase în licee!

Absolvenţii de gimnaziu rămaşi pe dinafară mai au o şansă de a fi repartizaţi la un liceu. Pe 1 august, începe a treia etapă a admiterii computerizate pentru candidaţii din seria curentă, dar şi pentru cei din seriile anterioare, care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor în  anul şcolar 2012-2013. Etapa a treia se va finaliza pe 10 septembrie.

Facem şi o analiză a realizării planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2012-2013, la clasa IX-a. Au fost planificate 162 de clase la clasa IX-a, frecvenţă zi, iar din acestea au fost realizate doar 150 de clase. 12 clase nu au fost realizate până în prezent. Este adevărat că mai este şi a treia etapă de admitere în învăţământul liceal, dar nu cred că vor fi mari rectificări, astfel că, probabil, vom avea şi restrângeri de activitate„, a precizat şefa IŞJ:

Potrivit acesteia, cele mai afectate unităţi de învăţământ liceal sunt Grup Şcolar „Elie Radu” şi Grupul Şcolar „Al. cel Bun”, unde vor exista restrângeri parţiale de catedră.

Vom rezolva aceste restrângeri prin completarea catedrei la unităţile de învăţământ din localitate. Pentru anul şcolar 2013-2014, vom face o mai bună analiză şi o mai bună plafinicare, astfel încât să nu punem cadrele didactice în această situaţie„, a adăugat Mihaela Huncă.

Până la această dată, au fost repartizaţi la clasa IX-a liceu, învăţământ de zi, un număr de 4100 elevi, iar la frecvenţă redusă aproximativ 50 elevi. De asemenea, 36 de elevi cu deficienţe au fost înscrişi la învăţământ zi, în timp ce la clasa X-a, învăţământ profesional sunt 480 de elevi admişi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *